breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών, ο Ρουμλουκιώτης» στην Αλεξάνδρεια

  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών, ο Ρουμλουκιώτης» στην Αλεξάνδρεια
  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών, ο Ρουμλουκιώτης» στην Αλεξάνδρεια

Στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων», το βράδυ του Σαββάτου 24ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Αλέξανδρος ο Μέγας, ο Μακεδών, ο Ρουμλουκιώτης».

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος και χαιρετισμό απηύθυνε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Αρβανιτίδης, ο οποίος μίλησε για το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη σύνδεση του με την πόλη της Αλεξάνδρειας και την ευρύτερη περιοχή του Ρουμλουκιού, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο Ντόπιων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Το Ρουμλούκι» και την Εστία Ρουμλουκιωτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης που εκπροσωπεί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς προς τιμήν του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου – Μικραγιαννανίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων προσέφερε τα αναμνηστικά των «ΚΘ’ Παυλείων» στους συντελεστές, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλεξανδρείας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής