breaking news Νέο

Οι τέσσερις νέοι βουλευτές Ημαθίας

Οι τέσσερις νέοι βουλευτές Ημαθίας

Με αγωνία κύλησε η βραδιά των εκλογών της Κυριακής ως προς την τελική κατανομή των 4 εδρών στην Ημαθία. Η Νέα Δημοκρατία διατήρησε το ποσοστό της στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και εξέλεξε τρεις βουλευτές.  Απώλεσε την έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. που είχε λάβει ο Άγγελος Τόλκας στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Οριακά «παίχτηκε» η 4η έδρα στην Ημαθία, μετά από ένα θρίλερ και ενώ άλλαξαν τουλάχιστον τρεις φορές τα δεδομένα της κατανομής των εδρών, ανάμεσα στον Βασίλη Κοτίδη της Ελληνικής Λύσης και τη Στέλλα Αραμπατζή της Ν.Δ.

Όλα κρίθηκαν σε συνδυασμό με τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας. Σε όποιον από τους δύο νομούς δηλαδή η Ελληνική Λύση έπαιρνε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα έπαιρνε και την έδρα. Στην Ημαθία με ένα εκλογικό τμήμα να υπολείπεται, η Ελληνική Λύση είχε 6.127 ψήφους. Στην Πέλλα με επίσης ένα εκλογικό τμήμα υπολειπόταν όπου η Ελληνική Λύση είχε 6.056 ψήφους. Η κατανομή τελικά σταθεροποιήθηκε στο 3-1 με τον κ. Κοτίδη από την Ελληνική Λύση να παίρνει  στο …νήμα την έδρα από την Στέλλα Αραμπατζή, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Ετσι από την Ημαθία εκλέγονται για τη Νέα Δημοκρατία οι κκ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης και από την Ελληνική Λύση ο κ. Βασίλειος Κοτίδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής