breaking news Νέο

Προ των πυλών το άνοιγμα της αγοράς για το ακτινίδιο

Προ των πυλών το άνοιγμα της αγοράς για το ακτινίδιο

Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, των υπηρεσιακών παραγόντων, κ.κ. Α. Μαυρίδου, Σ. Ιωαννίδου και Χ. Αραμπατζή, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΔΑΟΚ Ημαθίας, κ.κ. Κ. Μπέη και Κ. Μπονάνου και με τη συμβολή της ΕΘΕΑΣ στις 25 Ιουνίου μετέβη στην Ημαθία επιτελείο έξι γεωτεχνικών από το αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ για την πιστοποίηση, τόσο της διαδικασίας παραγωγής και τυποποίησης, όσο και της υπογραφής Φυτοϋγειονομικών Πρωτοκόλλων για το προϊόν του ακτινιδίου.

Συγκεκριμένα, το ως άνω κλιμάκιο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κώστα Καλαϊτζίδη πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων σε επιχειρήσεις και φορείς στην περιοχή, ώστε να εγκριθεί η Ελλάδα ως προμηθεύτρια χώρα στα ακτινίδια.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι εν λόγω διαδικασίες, επισπεύσθηκαν, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε, τον Αύγουστο του 2022, ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστος Γιαννακάκης, συνοδευμένος από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ στο Hanoi, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του ως άνω υπουργείου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής