breaking news Νέο

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων»

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων»

120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις περιλαμβάνονται στους μπλε φακέλους που παραδόθηκαν στους υπουργούς με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.

Θητεία αποτελεσματικότητας και μεγάλων αλμάτων χαρακτήρισε την δεύτερη κυβερνητική του θητεία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κυβερνητικό μας έργο δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας. «Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε, σημειώνοντας πως «Η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της» και ότι «ξεκινάμε υπεύθυνα αλλά και αισιόδοξα».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή και που θα είναι:

● Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του «επιτελικού κράτους»,

● Το νομοσχέδιο για την επιστροφή της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου και

● Το νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τα κόμματα να καταθέτουν τα προεκλογικά προγράμματά τους για κοστολόγηση σε ανεξάρτητο φορέα.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κατά «την πρώτη μας θητεία ψηφίσαμε πάνω από 400 νόμους, όμως οι στόχοι πρέπει να είναι πιο φιλόδοξοι για την εφαρμογή των νόμων. Έχουμε εκκρεμότητες σημαντικά νομοσχέδια για την εφαρμογή στην πράξη», προσθέτοντας με νόημα ότι «η αποστολή (σ.σ. των υπουργών) αρχίζει στη νομοθέτη ση και ολοκληρώνεται με χειροπιαστό έργο», ενώ έστειλε και μήνυμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι «οι ευθύνες στους ώμους μας είναι βαριές. Πετυχημένος υπουργός είναι αυτός που παράγει έργο αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο όλων και ο νοών νοείτω».

 

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

- Καλύτεροι Μισθοί

- Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

- Καλύτερο Κράτος και

- Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Τόνισε στους υπουργούς του δε ότι «οι μπλέ φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».

«Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής αλλά και την είσοδο πολλών μικρότερων κομμάτων στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι πολύ σχηματισμοί δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκην δημοκρατική πολυφωνία αλλά πολλές φορές διαμορφώνουν μια πολιτική κακοφωνία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής