breaking news Νέο

Την Τρίτη ξεκινούν τα «24α Ακριτίδεια 2023»

  • Την Τρίτη ξεκινούν τα «24α Ακριτίδεια 2023»
  • Την Τρίτη ξεκινούν τα «24α Ακριτίδεια 2023»
  • Την Τρίτη ξεκινούν τα «24α Ακριτίδεια 2023»

Την Τρίτη 4 Ιουλίου ξεκινούν το 24ο Πανελλήνιο-Παγκύπριο Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ονομασία «24α Ακριτίδεια 2023», στις πόλεις Βέροια και Νάουσα. Πρόκειται για έναν «θεσμό» που καθιερώθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και αποτελεί κάθε χρόνο την κορυφαία διασυλλογική δραστηριότητα.

Εμπνευστής του θεσμού ο Ημαθιώτης με καταγωγή από την Χαρίεσσα Νάουσας, δάσκαλος Παύλος Ακριτίδης που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε την ιδέα, αλλά και τη δημιουργικότητα να την αναπτύξει.

Τον αρχικό «πυρήνα» της διοργάνωσης αποτελούσαν ελάχιστες ομάδες από τη Μακεδονία. Η Ημαθία, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη….

Οι συναντήσεις συλλόγων εκπαιδευτικών μεταξύ γειτονικών νομών εξελίχθηκε σε μια διοργάνωση με πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον.

Πλέον συμμετέχουν σε αυτήν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ υπήρξε και συμμετοχή από τη Μάλτα.

Από εφέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται με τις Ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου (Δ.Ο.Ε.-Π.Ο.Ε.Δ.) ως ενιαία ενότητα. Ένα ακόμη στοιχείο που υπογραμμίζει το βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα πίσω από το ποδόσφαιρο που αποτελεί απλώς την…. αφορμή.

Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια που η διοργάνωση διεξήχθη στο νομό, φέτος η Ημαθία είναι και πάλι ο «οικοδεσπότης».

Από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου θα υποδεχτεί συλλόγους εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις στους μνημειακούς χώρους της απαράμιλλης πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

24ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-24α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ

4-8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΒΕΡΟΙΑ-ΝΑΟΥΣΑ

 

ΕΝΑΡΞΗ          ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 13:30 

Συνάντηση όλων των αποστολών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στο Δημαρχείο της Βέροιας.

Θα γίνουν χαιρετισμοί από κλιμάκιο της ΔΟΕ και από τους Αντιπεριφερειάρχη, Ημαθίας, Δήμαρχο Βέροιας, Δήμαρχο Νάουσας, Πρόεδρο ΔΕΥΑΒ, Πρόεδρο ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Προέδρους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ημαθίας.

Στη συνέχεια αφού πρώτα γίνει μια σύντομη αναφορά στο πρόγραμμα τόσο το ποδοσφαιρικό όσο και το πολιτιστικό θα συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες θα γίνει καλωσόρισμα όλων των εκπροσώπων των ΣΕΠΕ που συμμετέχουν στα 24α Ακριτίδεια, θα δοθεί φάκελος με το πρόγραμμα των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων καθώς και υλικό προβολής και διαφήμισης αρχαιολογικών, πολιτιστικών, φυσιολατρικών περιοχών του Νομού Ημαθίας καθώς και εκπτωτικές κάρτες καταστημάτων του εμπορικού συλλόγου Βέροιας. 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΡΙΤΗΣ   4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023,

Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στα Δημοτικά στάδια, Βέροιας, Νάουσας, Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου Α΄, Ταγαροχωρίου Β΄, με ώρες έναρξης, ως ακολούθως:

17:30 A΄ ΑΓΩΝΑΣ

19:15– Β΄ ΑΓΩΝΑΣ

Ο πρώτος αγώνας της διοργανώτριας Ημαθίας στο γήπεδο της Βέροιας με την αντίστοιχη ομάδα της Πρέβεζας θα διεξαχθεί προς τιμή του αδικοχαμένου ΑΛΚΗ, παιδί της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι ομάδες Πρέβεζα – Ημαθία καθώς και Φθιώτιδα – Λάρισα θα μπουν στο γήπεδο με μπλούζες που φέρουν την ένδειξη ΑΛΚΗΣ, θα γίνει παράταξη όλων

 

των ομάδων στο κέντρο του γηπέδου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα.

Κατ’  εξαίρεση οι αγώνες, Λεμεσός/Κύπρου - Κέρκυρα θα ξεκινήσει στις 20:30 στο γήπεδο του Μακροχωρίου καθώς και ο αγώνας Ξάνθη-Λάρνακα/Αμμόχωστος/Λευκωσία/Μόρφου/Κύπρος θα ξεκινήσει στις 20:00.

 

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 21:30

Παραδοσιακή βραδιά στον χώρο του μπάσκετ της Ελιάς, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, ιστορική αναδρομή του θεσμού, απονομή τιμητικών πλακετών σε συναδέλφους για την προσφορά και τη συμμετοχή τους στο θεσμό των Ακριτιδείων.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν πίτσες, γλυκό, κρασί, αναψυκτικά και φρούτα.  

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 09:00-09:30

Συγκέντρωση όλων των αποστολών στο Πάρκο της Ελιάς και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, Μουσείο Βεργίνας, Άλσος-Μνημείο Αγνοούμενων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τουρκική εισβολή, Απόδοση Φόρου τιμής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος Κυπρίων Ημαθίας θα προσφέρει εδέσματα. 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023,

Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με ώρα έναρξης 17:30 ο πρώτος αγώνας και ώρα έναρξης 19:15 ο δεύτερος αγώνας, στα Δημοτικά στάδια, Βέροιας, Νάουσας, Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου Α΄, Ταγαροχωρίου Β΄, ως ακολούθως:

 

17:30 – A΄ ΑΓΩΝΑΣ

19:15– Β΄ ΑΓΩΝΑΣ

Στο γήπεδο του Ταγαροχωρίου Α΄ και Β΄ οι ομάδες που αγωνίζονται στις 19:15 Ιωάννινα-Καβάλα και Τρίκαλα-Λάρνακα/Αμμόχωστος/Λευκωσία/Μόρφου/Κύπρος καθώς και οι ομάδες Κοζάνη-Αιτωλοακαρνανία, Άρτα-Θεσσαλονίκη που αγωνίστηκαν πριν, θα μπουν στο γήπεδο με φανέλες του ΑΛΚΗ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια.

 

ΒΡΑΔΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 21:30

Κεντρική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των αποστολών στο ΚΤΗΜΑ ΓΚΑΝΤΙΔΗ, στην Πατρίδα Βεροίας.

Προβολή ιστορικής αναδρομής, απονομή τιμητικών πλακετών, διάθεση καλαθιών με τοπικά προϊόντα του Νομού μας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 09:00-09:30

Συγκέντρωση όλων των αποστολών στο Πάρκο της Ελιάς και αναχώρηση για τους αρχαιολογικούς χώρους, Τάφοι Λευκαδίων, Σχολή Αριστοτέλους, Μνημείο θυσίας Ναουσαίων Γυναικών, Άγιος Νικόλαος Νάουσας.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά, φρούτα, αναψυκτικά, κρασί κ.λπ. 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023,

Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με ώρα έναρξης 17:30 ο πρώτος αγώνας και ώρα έναρξης 19:15 ο δεύτερος αγώνας, στα Δημοτικά στάδια, Βέροιας, Νάουσας, Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου Α΄, Ταγαροχωρίου Β΄, ως ακολούθως:

17:30 – A΄ ΑΓΩΝΑΣ

19:15– Β΄ ΑΓΩΝΑΣ

Στο γήπεδο του Μακροχωρίου οι ομάδες που αγωνίζονται στις 19:15 Κέρκυρα-Φλώρινα/Καστοριά καθώς και οι ομάδες Λεμεσός-Πιερία, που αγωνίστηκαν πριν θα μπουν στο γήπεδο με φανέλες του ΑΛΚΗ, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια.

 

ΒΡΑΔΥ ΠΕΜΠΤΗΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 21:30

Λαϊκή – Ρεμπέτικη  βραδιά, στον χώρο του μπάσκετ της Ελιάς, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων, απονομή τιμητικών πλακετών, κυπέλων σε συναδέλφους-υπεύθυνους ομάδων για την προσφορά και τη συμμετοχή τους στο θεσμό των Ακριτιδείων.

Στην εκδήλωση θα προσφερθούν πίτσες, γλυκό, κρασί, αναψυκτικά και φρούτα.  

 

ΠΡΩΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 10:00

ΠΡΟΗΜΗΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με ώρα έναρξης όλων των αναμετρήσεων στις 10:00 στα Δημοτικά στάδια, Βέροιας, Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου Α΄, Ταγαροχωρίου Β΄.

ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ στις 10:00

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 12:30

Ξενάγηση στην πόλη της Βέροιας, Παλαιά πόλη, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Εβραϊκή συναγωγή, Μπαρμπούτα.

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 19:15

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με ώρα έναρξης όλων των αναμετρήσεων στις 19:15 στα Δημοτικά στάδια, Βέροιας, Μακροχωρίου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ στις 19:15

 

ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 10:00

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μικρός τελικός, αποφασίστηκε να μη γίνεται και ανακηρύσσονται ως φιναλίστ τρίτες και οι δυο ομάδες του ημιτελικού (3ος-4ος).

Θα απονέμεται κύπελλο και στους δυο.

Ποδοσφαιρική αναμέτρηση, τελικός, με ώρα έναρξης 10:00 στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας.

Οι ομάδες του τελικού θα μπουν στο γήπεδο με τις φανέλες του ΑΛΚΗ ως μια ένδειξη ελάχιστης τιμής στο αδικοχαμένο παιδί της εκπαιδευτικής κοινότητας, πιστοποιώντας και το γεγονός πως το όλο Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο « Εις το Όνομα του Άλκη».

12:00 Απονομές-Λήξη 24ου Πανελλήνιου-Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ονομασία «24α Ακριτίδεια».

 

«Α  φ  ι ε ρ  ω  μ  έ  ν  ο   σ  τ  ο  ν   Ά  λ  κ  η»

 

Η όλη διεξαγωγή του 24ου πανελλήνιου-Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άλκη Καμπανού τέκνο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

«Η βία δεν έχει θέση στον Αθλητισμό, στο Ποδόσφαιρο, στη Ζωή, στην Εκπαίδευση, στην Κοινωνίας μας».

«Ο Άλκης είμαι και Μπορώ Μέσα από Εσένα πια να Ζω, αρκεί και Εσύ να ξέρεις να Μιλάς, να σου Μιλάω». 

 

Η διοργάνωση τόσο στο αθλητικό, όσο και στο πολιτιστικό της μέρος θα καλυφθεί από το Verianet.gr και θα υπάρξουν δημοσιεύσεις στη σελίδα της διοργάνωσης τόσο κατά την εξέλιξη, όσο και μετά τη λήξη του τουρνουά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής