breaking news Νέο

Λήξη των ΚΘ’ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

  • Λήξη των ΚΘ’ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου
  • Λήξη των ΚΘ’ Παυλείων στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Το εσπέρας της Πέμπτης, 29ης Ιουνίου, τελέστηκε στο «Βήμα» του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια ο καθιερωμένος υπαίθριος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ο οποίος σήμανε και τη λήξη των ΚΘ’ Παυλείων που διοργάνωσε η Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής Εκκλησίας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Προηγήθηκε πάνδημη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αποστόλου Παύλου και του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου από τον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου προς τον ιερό χώρο του Αποστολικού Βήματος.

Στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Πρεσβυγενών και Νεωτέρων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Νουβίας κ. Σάββας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Βεροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας κ. Εφραίμ (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Ναϊσσού κ. Αρσένιος (Πατριαρχείο Σερβίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεας κ. Βησσαρίων (Πατριαρχείο Ρουμανίας), οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), Ζουγκδίδι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Πατριαρχείο Γεωργίας) και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος).

Συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Άρτης κ. Καλλίνικος, Γρεβενών κ. Δαυίδ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ρηγίου κ. Ειρηναίος και Ευμενείας κ. Ειρηναίος, τους οποίους προσκάλεσε αδελφικά ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων για να συμμετάσχουν στην σεμνή τελετή αναγνώσεως της Συνοδικής και Πατριαρχικής Πράξεως Αγιοκατατάξεως του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου για την τοπική μας Εκκλησία, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού, εκ μέρους των Αρχιερέων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναϊσσού κ. Αρσένιος από το Πατριαρχείο Σερβίας ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία,


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής