breaking news Νέο

Μπαίνει στη μάχη η Εθνική Νέων

Μπαίνει στη μάχη η Εθνική Νέων

Σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική ομάδα Νέων (Κ-19) της χώρας μας. Και αυτή είναι η έβδομη φορά στην ιστορία της που η Εθνική Νέων θα συμμετάσχει σε μια τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι αγώνες της τελικής φάσης διεξάγονται φέτος στη Μάλτα στο διάστημα 3 μέχρι 16 Ιουλίου και τηλεοπτικά θα καλυφθούν από την ΕΡΤ.

Να υπενθυμίσουμε οτι η Εθνική Νέων προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο της με νικες επί της Ελβετίας (2-0) και της Ανδόρας (3-0) και ισοπαλία (1-1) με την Τσεχία.

Στη συνέχεια η Εθνική Νέων της χώρας μας ταξίδεψε στην Ιρλανδία για το ELite Round, το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 2023 και με δυο νίκες (3-0 την Εσθονία και 1-0 την Ιρλανδία) και μια ισοπαλία (1-1 με την Σλοβακία) ολοκλήρωσε την πορεία της κατακτώντας και πάλι την πρώτη θέση στον όμιλο της, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της διοργανωτριας Σλοβακίας (από 7 βαθμούς) λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Με τον τρόπο αυτό σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο της συμμετοχής της στα τελικά του Euro Νέων, που όπως ήδη αναφέραμε θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα από τις 3 μέχρι τις 16 Ιουλίου.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Προπονητής της Εθνικής Νέων της χώρας μας που συμμετέχει στην τελική φάση του αντίστοιχου Euro 2024 είναι ο Αναστάσιος Θέος και στην διάθεσή του έχει της εξης 27 ποδοσφαιριστές: Μοναστηρλής (ΠΑΟΚ), Βρακάς (Γιαννινα), Μποτης (Μίλαν), Κεραμίτσης (Ρόμα), Κουτσίδης (Ολυμπιακός), Γεωργιάδης (ΠΑΟΚ), Τσίκος (ΠΑΟΚ), Νικολάου (Παναιτωλικός), Δεληγιάννης (ΠΑΟΚ), Τασιούρας (ΠΑΟΚ), Καλογερόπουλος (Ολυμπιακός), Σταυρόπουλος (Ολυμπιακός), Συμεωνίδης (Παναθηναϊκος), Προδρομίτης (Παναθηναϊκός), Κωττάς (ΠΑΟΚ), Κυριόπουλος (Παναθηναϊκός), Καπέρδας (Αστέρας Τρίπολης), Γκούμας (ΠΑΟΚ), Σπυράκας (ΠΑΟΚ), Αποστολάκης (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Τζένοα), Γκιτέρσος (ΠΑΟΚ), Γκολφίνος (ΑΕΚ), Χατζηϊωάννου (Αρης), Χαραλάμπογλου (Ολυμπιακός), Τζίμας (ΠΑΟΚ), Βολάκης (Παναθηναϊκός).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ

Την αποστολή της Εθνικής Νέων στη Μάλτα δεν ακολούθησε ο πρώτος σκορερ και βασικός επιθετικός του αντιπροσωπευτικου μας συγκροτήματος Γιώργος Κούτσιας αφου δεν του επιτράπει από την ομάδα του την Chicago Finα στην οποία όπως είναι γνωστό μεταγράφηκε πρόσφατα από τον ΠΑΟΚ.

 

ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

Η Εθνική Νέων της χώρας μας αγωνίζεται στον 2ο όμιλο μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες της Ισπανίας, της Ισλανδιας και της Νορβηγίας, που στην προηγούμενη φάση (Elite Run1, κατέλαβαν την 1η θέση στον 3ο, στον 7ο και στον 1ο όμιλο αντίστοιχα (η Ελλάδα, όπως ήδη αναφέραμε κατετάγη 1η στον 5ο όμιλο).

Στην ημιτελική φάση που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου, θα αναμετρηθούν χιαστί οι δύο πρώτοι των δύο ομίλων (ο πρώτος του 1ου ομίλου, θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του 2ου και ο πρώτος του 2ου, τον δεύτερο του 1ου).

Ο τελικός μεταξύ των δύο νικητών της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 7μ.μ.

Νορβηγία - Ελλάδα

Ισλανδία - Ισπανία

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 7μ.μ.

Ελλάδα - Ισπανία

Ισλανδία - Νορβηγία

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 10μ.μ.

Ελλάδα - Ισλανδία

Ισπανία - Νορβηγία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής