breaking news Νέο

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας Βουλής παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε χθες η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η σύγκληση της πανηγυρικής εναρκτήριας συνεδρίασης της νέας Βουλής ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της προηγούμενης Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, συνεπικουρούμενος από τους τέσσερις προσωρινούς Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Στα έδρανα των αξιωματούχων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Βασιλική Θάνου, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Βύρων Πολύδωρας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Η ορκωμοσία

Ο κ. Κακλαμάνης ανέγνωσε την Ημερήσια Διάταξη, καταθέτοντας στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ ανακοίνωσε στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Οι βουλευτές έδωσαν, με προτεταμένο το δεξί τους χέρι, τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ολοκλήρωσε την τελετή, υπογράφοντας το σχετικό Πρακτικό.

Ακολούθως, ορκίστηκαν στο Κοράνι οι μουσουλμάνοι βουλευτές, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν  οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Από τα υπουργικά έδρανα, ορκίστηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι και βουλευτές.

Οι βουλευτές, πριν αποχωρήσουν, υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας τους και παρέλαβαν τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου, η Βουλή θα συνεδριάσει για την εκλογή του προέδρου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής