breaking news Νέο

Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών - Το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Ξεκινούν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών - Το Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Πρεμιέρα σήμερα για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή με την διαδικασία να ολοκληρώνεται το Σάββατο το βράδυ με την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17:00 θα παρουσιάσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες και το Σάββατο 8 Ιουλίου το βράδυ η Βουλή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις περιγράφοντας μια δεύτερη τετραετία "τολμηρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων" σε όλους τους τομείς, θεωρείται πιθανό να ανοίξει πλέον τον δρόμο για μία τέτοια εξέλιξη, στον βαθμό που θα συνοδεύεται από την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η συνέχιση των πολιτικών στήριξης της κοινωνίας, ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής θα ασκηθεί χωρίς παρέκκλιση από τους κανόνες δημοσιονομικής ισορροπίας.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον , ο Κυριάκος αναμένεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά την σημασία μία επενδυτικής βαθμίδας όχι μόνο σε ότι αφορά τους δείκτες της οικονομίας, αλλά και την ελληνική κοινωνία, καθώς πρόκειται για εξέλιξη που θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την χώρα, για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά.

Το μήνυμα από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα είναι πολύ σημαντικό όμως και σε ότι αφορά τις επενδύσεις που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των κεντρικών στόχων που θα περιγράψει ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις και οι οποίοι αφορούν στην επίτευξη διατηρήσιμης ανάπτυξης, δημιουργίας πολλών και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας, περαιτέρω μείωσης της ανεργίας και εντέλει δημιουργίας συνθηκών που θα ευνοούν την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταστεί δυνατή και η υλοποίηση της δέσμευσης για μέσο μισθό 1.500 ευρώ ως το 2027, αυξημένο κατά 25%.

 

Χωρίς Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη ομιλία Ανδρουλάκη στη Βουλή

Μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει αναλάβει χρέη προέδρου της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στο κόμμα και θα είναι αυτός που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για πρώτη φορά θα ανέβει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτική αρχηγοί για τις δικές τους ομιλίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήδη έδειξε ότι θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους, καθώς κατά την εκλογή του προέδρου της Βουλής και των αντιπροέδρων έκανε παρέμβαση δύο φορές. Στο βήμα της ολομέλειας θα ανέβουν για πρώτη φορά και οι επικεφαλής των Σπαρτιατών και της Νίκης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής