breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας : «Προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη στη νέα εποχή»

Τάσος Μπαρτζώκας : «Προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη στη νέα εποχή»

Μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδίπλωσε το σχέδιο και το όραμα της Ελλάδας του μέλλοντος!

Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών την τετραετία που μας πέρασε, μέσα από την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και έχοντας λάβει στις 25 Ιουνίου  την ισχυρή  εντολή να συνεχίσουμε ακόμα πιο γρήγορα και τολμηρά τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα δίκαιη, σύγχρονη, κοινωνική, παραγωγική, ισχυρή!

Με καινοτόμες και σύγχρονες πολιτικές ανάπτυξης, έχοντας όμως πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη στήριξη και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας,

μια νέα εποχή ανοίγεται για τη χώρα μας!

 

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, ξεχωρίζει για την προσήλωσή του σε εκσυγχρονιστικές πολιτικές, που θα δώσουν νέα ώθηση στην χώρα μας και θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, στηρίζοντας ταυτόχρονα τους αδυνάμους και εφαρμόζοντας μέτρα κοινωνικής Δικαιοσύνης και πρόνοιας.

 

Βασική στόχευση είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών: οι αυξήσεις μισθών για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ, καθώς και η νέα αύξηση στις συντάξεις ήδη από την αρχή του 2024. Επιπλέον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα, και νέα έκπτωση φόρου 1.000 ευρώ στις οικογένειες με παιδιά.

 

Η οικονομία παραμένει στο επίκεντρο και φυσικά μέσα στους άμεσους στόχους είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας. Ταυτόχρονα, επιδίωξη είναι να δούμε περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 8% και αύξηση των εξαγωγών, που θα δώσουν επιπλέον ώθηση σε ολόκληρη την κοινωνία.

 

Μεγάλο στοίχημα και βασικό στόχο αποτελούν για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη , καλύτερες και περισσότερο ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας: με αναβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, με 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς υγειονομικών -μεταξύ αυτών 800 στο ΕΚΑΒ-, άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, εντατικοποίηση της προσπάθειας για έμφαση στην πρόληψη. Βεβαίως, έχει ήδη δημοσιευθεί η ΠΝΠ για την έκτακτη στήριξη των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ με πλήρωμα από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ΟΤΑ, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της θερινής περιόδου που διανύουμε.

 

Το πρόγραμμα της νέας Κυβέρνησης περιλαμβάνει και στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των νέων, όπως η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα φτάσει τα 950 ευρώ, αλλά και τη συνέχιση του Προγράμματος «Σπίτι μου», καθώς και συνέχιση του Youth Pass και ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.

 

Η παιδεία είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, με αύξηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, βελτίωση του εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία με επιπλέον διαδραστικούς πίνακες και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Σε σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την επιδίωξη της Κυβέρνησης για αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την δυνατότητα ίδρυσης και ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

 

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η είσοδος της Ελλάδας στη νέα, ψηφιακή εποχή, επιδιώκοντας την ψηφιοποίηση του 90% των υπηρεσιών του Δημοσίου έως το 2027 και όλων των κρατικών αρχείων, αλλά και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου έως το 2025.

 

Ο Πρωθυπουργός και συνολικά η Κυβέρνηση συνεχίζουν να υλοποιούν το όραμα για μία Πράσινη Ελλάδα, όπου το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται από ΑΠΕ. Στο χώρο της Δικαιοσύνης η νέα ατζέντα της Κυβέρνησης καταγράφει την πιο ορθολογική κατανομή των Δικαστηρίων της χώρα και την εκκίνηση της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι για την πορεία της χώρας μας.  Έχοντας βάλει την τετραετία που μας πέρασε γερά θεμέλια και έχοντας αφήσει πίσω το ψέμα και την τοξικότητα, προχωράμε με αποφασιστικότητα και ευθύνη σε μια νέα εποχή.

 

Προσωπικά,  με προσήλωση στους στόχους που έχω θέσει από την πρώτη κοινοβουλευτική μου θητεία, και χτίζοντας πάνω στη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει, είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ με σκληρή δουλειά, τόλμη και αποφασιστικότητα, στις προκλήσεις της νέας εποχής που ανοίγεται για την Ελλάδα και την Ημαθία και μαζί να διεκδικήσουμε και να  πετύχουμε ακόμα περισσότερα!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής