breaking news Νέο

Δηλώσεις στήριξης - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Δηλώσεις στήριξης - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

---Οι βουλευτικές τελείωσαν, οι δημοτικές έρχονται και τα πράγματα από πλευράς κομμάτων τα οποία έχουν ρίζες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη ξεκαθαρίζουν τις θέσεις τους, που είναι σχεδόν ταυτόσημες.

-- Η ΝΔ σε μια προφανώς πρώτη άτυπη συνάντηση των υπευθύνων της δημοσιοποίησε ότι ΧΡΙΣΜΑΤΑ θα δώσει ΜΌΝΟΝ σε 13 Περιφερειάρχες.

Στα 4 με 5 μεγάλα αστικά κέντρα θα δοθούν ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ και σε όλους τους άλλους δήμους δεν θα δοθεί τίποτα.

--- Το ΠΑΣΟΚ σύστησε 16/μελή επιτροπή με επί κεφαλής τον Κ. Σκανδαλίδη και συμμετοχή έμπειρων αυτοδιοικητικών, όπως ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Σ. Δανιηλίδης, ο Β. Βαλασόπουλος, και ανακοινώνει ότι οι Τοπικές Κοινωνίες θα επιλέξουν τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και ότι ΧΡΙΣΜΑΤΑ θα δοθούν σε Περιφέρειες, διεκδικώντας την εκλογή σε 4 με 5 και ότι σε ανάλογους δήμους πολύ μεγάλων Αστικών Κέντρων θα δοθεί ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

--Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας άλλα προβλήματα προς ώρας δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν τις προθέσεις του.

---- ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ούτως εχόντων των πραγμάτων στο δήμο Αλεξάνδρειας φαίνεται πως τελικά οριστικοποιείται ότι θα υπάρξει ο ένας κομματικός συνδυασμός (ΚΚΕ) και τρεις(3)  Ανεξάρτητοι.

--Ό,τι δηλαδή και αν συμβεί, η Τοπική Κοινωνία θα επιλέξει την Τοπική Αρχή για να την διοικήσει τα επόμενα πέντε(5) χρόνια.

Οι Συνδυασμοί βρίσκονται  στο στάδιο συγκρότησης και άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο συντάσσονται σε ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, οι οποίες έχουν κάποιο χρόνο να οργανωθούν και να ξεδιπλώσουν ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές και ΤΟΜΕΙΣ που χρήζουν παρέμβασης.

--Δυο τέτοιοι ΤΟΜΕΙΣ που ΔΕΝ πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής είναι:

        ΡΑΑΕΥ

--Η  ΡΑΑΕΥ είναι η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων που ψηφίστηκε το Μάρτη του 2023( ν.5037 Φεκ Α 78/29/3/23) και αλλάζει τα πάντα στις ΔΕΥΑ, και άρα και στη δική μας ΔΕΥΑΛ.

-Ο νόμος αριθμεί εκατοντάδες σελίδες το ζουμί όμως που ενδιαφέρει και το δήμο μας είναι ότι:

*Υπάρχει απολογισμός κόστους λειτουργίας και διαπίστωση διαχειριστικής επάρκειας και σε περίπτωση παραβάσεων σχετικά με την κοστολόγηση και τιμολόγηση (πρέπει να προκύπτει .. .. κέρδος) μπορούν να επιβληθούν στον Πάροχο (ΟΤΑ) μεγάλα δυσβάσταχτα πρόστιμα (10.000.000e).

--Η ισχύς του νόμου για δήμους έως 100.000 κατοίκους όπως ο δικός μας αρχίζει από 1/2025.

--Προφανώς τα οποία προγράμματα των υποψηφίων πρέπει να λάβουν υπ  όψη τους την παράμετρο αυτή.

--ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Ο δημότης πρέπει να γνωρίζει από ποιες ΠΗΓΕΣ συγκεντρώνονται και σε ποιες  ΔΑΠΑΝΕΣ κατευθύνονται τα δικά του χρήματα.

--Αν ο δήμος ΑΔΥΝΑΤΕΙ ή ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ και για ποιους λόγους ΔΕΝ εισπράττει και από ποιους ΔΕΝ εισπράττει χρήματα που του ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ, είναι ένα πρόβλημα.

Το εργοστάσιο της Ζάχαρης στο Πλατύ όπως όλοι πλήρωνε ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, σήμερα το εργοστάσιο ανήκει σε ΕΠΕΝΔΥΤΗ και τα τέλη δεν είναι  ευκαταφρόνητα και όπως λένε οι γνωρίζοντες απορρέει υποχρέωση από το μισθωτήριο συμβόλαιο για τα δημοτικά τέλη.

-- Οι υποψήφιοι μάλλον πρέπει να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ και να τοποθετηθούν!!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής