breaking news Νέο

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Προγραμματικές δεσμεύσεις που θα γίνουν άμεσα πράξη»

Απόστολος Βεσυρόπουλος : «Προγραμματικές δεσμεύσεις που θα γίνουν άμεσα πράξη»

«Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν μία ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η εντολή αυτή συνδέεται με την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Να αφήσει οριστικά πίσω τις αντιλήψεις και τα στερεότυπα του παρελθόντος και όλα όσα κρατούσαν τη χώρα στο χθες.» τόνισε ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επισήμανε ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αποτελεί έναν απολύτως ρεαλιστικό και επιτεύξιμο στόχο που θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα βάλει τη χώρα σε μια νέα εποχή.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε νέες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης των φόρων, όπως:

  • Η αύξηση από την 1η Ιανουαρίου του 2024 του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες που έχουν παιδιά. 
  • Η σταδιακή μείωση κατά 20% του τέλους επιτηδεύματος το 2025, κατά 30% το 2026 και η οριστική κατάργηση του έως το τέλος της τετραετίας, με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.
  • Η σταδιακή μείωση κατά μία ακόμα μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους, γεγονός που μεταφράζεται σε λιγότερες εισφορές και μεγαλύτερο μισθό για όλους.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι στο κέντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη νέα τετραετία, βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με άμεσες προτεραιότητες:

  • Την οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  • Την αύξηση του αριθμού των κατ' επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027.
  • Τα νέα μεγάλα αρδευτικά έργα και ο εκσυγχρονισμός των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που θα συμβάλλουν στην άρδευση 1,3 εκατομμυρίων στρεμμάτων και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.
  • Την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με στόχο τη δικαιότερη και ταχύτερη  καταβολή των αποζημιώσεων.
  • Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Γνωρίζουν επίσης ότι ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο σύγχρονος πολιτικός ηγέτης που σχεδιάζει, εργάζεται και παράγει ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα με άμεσα ωφελούμενους τους πολίτες.

Με την ισχυρή εντολή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο για την ισχυροποίηση της αναπτυξιακής δυναμικής στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χώρα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής