breaking news Νέο

Η weltpolitik του Ερντογάν -Του Παντελή Οικονόμου

Η weltpolitik του Ερντογάν  -Του Παντελή Οικονόμου

Με αφορμή τα τελευταία ΝΑΤΟϊκά νέα που αφορούν τον γείτονά μας - φυσικά και εμάς -  άρχισαν να γράφονται και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Ας πω λοιπόν κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη:

     Αυτό που κάνει ο Ερντογάν λέγεται Weltpolitik! Εξασφάλισε τα αεροπλάνα και όχι μόνον από τις ΗΠΑ . Παίζει τα συμφέροντα της χώρας του σωστά με Μόσχα, Κίνα,  Πακιστάν και Μέση Ανατολή.  Πουλάει ντρόουν, διαιτησία κλπ στο Κίεβο. Αγοράζει φθηνό πετρέλαιο, αέριο και "χρήμα" από Ιράν, Κατάρ και Εμιράτα. Τα ξαναφτιάχνει με το Ισραήλ. Πατάει γερά στη Συρία, στη Λιβύη και σε κάποιες άλλες μικρές αλλά σημαντικές αφρικανικές χώρες.
    Και τώρα ξανανοίγει το θέμα της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ.
    Δεν τον λες και τρελό ή "λίγο"! Είναι ηγετική φωνή με ουσιαστική επιρροή στα παγκόσμια που τον αφορούν και προπαντός με ουσιαστικά κέρδη για την χώρα του.
    Δεν κρύβεται ένα ιδιαίτερο μυαλό από πίσω. Υπάρχει μόνο ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός με σταθερούς εθνικούς στόχους, πολλή και συνεχής κρατική δουλειά και μεγάλη πολιτική τόλμη. Τόσο απλά!
    Αν έτσι δούμε τον γείτονά μας,  μπορεί κάτι να κερδίσουμε. Νομίζω....

 

Ο Παντελής Οικονόμου κατάγεται από την Ημαθία και είναι Διδάκτωρ (PhD) πυρηνικής φυσικής του Πανεπιστημίου Βιέννης, Αυστρία.Υπήρξε, ανώτερος αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας-ΔΟΑΕ (1979-2011) – επιθεωρητής για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής