breaking news Νέο

«Παίζει» και ο Άγγελος Τόλκας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης

«Παίζει» και ο Άγγελος Τόλκας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης

Άγγελος Τόλκας, Γιάννης Αμανατίδης και Δώρα Αυγέρη. Αυτά είναι το ονόματα που βρίσκονται στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, έγινε μια συζήτηση για τους συνδυασμούς και τα ονόματα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές σε όλη την επικράτεια, χωρίς όμως να υπάρξει λευκός καπνός, καθώς οι τελικές προτάσεις θα κατατεθούν την Πέμπτη 12 Ιουλίου, οπότε η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει ξανά με επίκεντρο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, έως και το Σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή, θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Οι τελικές κρούσεις στους υποψηφίους αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, ώστε να διερευνηθούν και οι προθέσεις τους, ώστε να καταλήξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην απόφασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγγελος Τόλκας το 2019 ορίστηκε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2019. Στις εκλογές του Ιουνίου, παρότι ήρθε πρώτος σε ψήφους, δεν κατάφερε να εκλεγεί, λόγω απώλειας της έδρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην Ημαθία.

Ομοίως και ο Γιάννης Αμανατίδης, αλλά και η δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, απώλεσαν τις έδρες τους και δεν εκλέχθηκαν στη Βουλή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής