breaking news Νέο

AEI: Τέλος η πανεπιστημιακή αστυνομία - Έρχονται αστυνομικοί με άλογα

AEI: Τέλος η πανεπιστημιακή αστυνομία - Έρχονται αστυνομικοί με άλογα

Η αστυνομία των Πανεπιστημίων καταργείται και οι 1.060 αστυνομικοί θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, μετά από απόφαση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και ουσιαστικά το ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ περνάει στους πρυτάνεις.

Ο θεσμός της πανεπιστημιακής αστυνομίας συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από τους φοιτητές και αποτέλεσε λόγω μεγάλων εντάσεων και επεισοδίων, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφερόμενος στη φύλαξη στα Πανεπιστήμια, είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί. «Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

 

Έφιππη Αστυνομία

Επίσης, ανακοινώθηκε, θα δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αποκάλυψε ο κ. Μηταράκης και η λειτουργία του νέου σώματος θα έχει τελετουργικό χαρακτήρα, δηλαδή θα συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής