breaking news Νέο

Απούσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις προεκλογικές εκστρατείες!

Απούσα η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις προεκλογικές εκστρατείες!

Μια σημαντική διαπίστωση έκανε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα επεσήμανε πως: «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις της προεκλογικής εκστρατείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπήρχε πουθενά και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Θέλουμε να αποφασίζετε μαζί με μας, ούτε θέλουμε να αιφνιδιάζουμε κανέναν, αλλά ούτε και να αιφνιδιαζόμαστε».

Μάλιστα με την ευκαιρία της πρώτης συνάντησης το Δ.Σ. έθεσε συνοπτικά τις προγραμματικές κατευθύνσεις των προτάσεων, που είχε διατυπώσει και την προηγούμενη 4ετία ….προς την κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση της αποκέντρωσης και της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Από … απομακρυσμένη οπτική, θέλουμε ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και να δώσουμε πόρους και εργαλεία, οριζοντίως στους δήμους», ανέφερε από την πλευρά της η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Ζητούμενο, δηλαδή ακόμα για τη χώρα μας, η αποκέντρωση εξουσιών και αρμοδιοτήτων από την …απομακρυσμένη οπτική του Κεντρικού Κράτους!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής