breaking news Νέο

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Ξεκινάει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - Άμεσα οι 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Ξεκινάει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - Άμεσα οι 10.000 προσλήψεις στην Υγεία

Το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των επαφών του με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στην προμετωπίδα των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει εντάσεις στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να δράσει… πυροσβεστικά, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της αξιολόγησης είναι πρωτίστως η επιβράβευση των υπαλλήλων που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα δουλέψουμε πολύ για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του Δημοσίου, με τους δημόσιους υπαλλήλους μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται πρωτίστως για να επιβραβεύσουμε τη δουλειά την οποία κάνουν», προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και επιμένω πολύ σε καινοτόμες ιδέες τις οποίες έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε, όπως τα πριμ παραγωγικότητας και η σύνδεση του μετρήσιμου αποτελέσματος με την αντάμειψη είτε του ίδιου του υπαλλήλου, είτε της ομάδος η οποία πετυχαίνει συγκεκριμένους στόχους που θα τεθούν από την πολιτική ηγεσία».

Παράλληλα, αφού υπογράμμισε ότι «η μεταρρύθμιση του κράτους αποτελεί έναν κεντρικό στόχο της νέας μας διακυβέρνησης και θα έρθει να χτίσει πάνω στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες υλοποιήσαμε την προηγούμενη τετραετία», τόνισε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν, κυρίως ως προς την ταχύτητα υλοποίησης αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τις προσλήψεις στο κράτος και δουλεύουμε ήδη πολύ συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Από τη συζήτηση με την ηγεσία του ΥΠΕΣ, προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει και το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «είναι συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο καλούμαστε να ψηφίσουμε, ως νέα Βουλή, αφορά την άρση όλων των περιορισμών και τη δυνατότητα των συμπολιτών μας οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία, διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην προηγούμενη Βουλή, αυτή τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους».

Δεδομένου ότι έχει ήδη αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, που το 2022 είχαν στηρίξει την πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν πιστεύω ότι τελικά αυτό θα συμβεί και θα έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσουμε να αφορά ουσιαστικά την πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίες. Θα έχουμε την ευκαιρία όλα αυτά, βέβαια, να τα συζητήσουμε και στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο των 200 βουλευτών, ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού».

Τέλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διατηρεί ενισχυμένο το υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, και επισήμανε ότι «τον Σεπτέμβριο θα κάνουμε την παρουσίαση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων. Επαναλαμβάνω ότι οι προσλήψεις όλες περνάνε μέσα από αυτό τον κεντρικό προγραμματισμό, ο οποίος εκ των πραγμάτων μας υποχρεώνει μερικές φορές να γινόμαστε και λίγο δυσάρεστοι, διότι πρέπει να κάνουμε κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες. Όμως οι βασικές μας δεσμεύσεις, με πρώτη και σημαντικότερη την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζόμενων στον τομέα της υγείας, ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής