Η γαστρονομία αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα «δυνατά χαρτιά» για τον τουρισμό. Αυτή η τάση προφανώς δεν έχει διαφύγει της προσοχής της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του δήμου Βέροιας, που έθεσε σε πρώτη δημόσια διαβούλευση, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου, τις προοπτικές ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής, με την καταγραφή τοπικών προϊόντων και συνταγών ταυτότητας του προορισμού και δημιουργία “menu veria gastronomy”.
Η δέσμη προτάσεων για τη «Γαστροδιπλωματία» του Δήμου, αποσκοπούσε στη συλλογή χρήσιμων και εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων εκ μέρους των εμπλεκόμενων φορέων και επαγγελματιών, με ευρύτερο στρατηγικό στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Δήμου Βέροιας και την ενσωμάτωση ολόκληρου του κλάδου της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού μάρκετινγκ.
Γιατί οι τοπικές κουζίνες θερμαίνουν την οικονομία της φιλοξενίας!