breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Τα καινούρια συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Τα καινούρια συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Ε ρε πως αλλάζουν τα πράγματα! Την μία ημέρα σοσιαλισμός και την άλλη νάσου πάλι ο καπιταλισμός. Κοσμογονικές αλλαγές προς το καλλίτερο. Ο Σοσιαλισμός διαπρέπει και τον καπιταλισμό καταρρέπει . Σε όλους τους δρόμους θα φωνάζουμε σε λίγο «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς», Ανδρέα προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα, μέχρι Αμύνταιο και Νυμφαίο. Να δοξαστούν κάποτε και οι αρκούδες. Η νέα Κυβέρνηση άρχισε σοσιαλιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς. Να τα market pass, να τα ticket pass, να και τα condom pass.

Καλά, τον κοινωνικό τουρισμό χρόνια τον χειριζόμαστε τώρα με το ένα χέρι πίσω. Ξενοδοχεία, πανδοχεία και γηροκομεία, όλα δωρεάν, τρελάθηκε τα αφεντικό και τάβαλε όλα τσάμπα. Ό,τι πάρετε ένα τάληρο. Άστο κάτω αυτό κυρία μου, αυτό κάνει ένα δεκάρικο, στο Χίλτον ήρθατε, να μην ξευτιλίσουμε και τελείως το εμπόρευμά μας. Συγκρατηθείτε, ντροπή.

Ε, ρε χαρές και πανηγύρια που θα ζήσουμε, θα το τρώτε και δεν θα το πιστεύετε. Δεν πρόκειται να στερηθεί από κανέναν Έλληνα ούτε η νόστιμη σαρδέλα Trata,  ούτε το πετυχημένο χρόνια τώρα  ζαμπονάκι  Swan, πέρα από τα λαχανικά απ ευθείας από το χωράφι που θα σας σερβίρουμε. Δώσε στον λαό φαϊ.  Θα ζήσετε μες την τρελλή χαρά, αρκεί να μην γκρινιάζετε και να ετοιμάζεστε  με δύναμη για τις εκλογές του 2027. Δεν είναι δα και μακριά. Μία ψήφος και άντε πάλι από την αρχή ο Flokos με την πεντανόστιμη ρέγγα Νορβηγίας. Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι η θαρραλέα  ετοιμασία για τις επόμενες εκλογές. Μην μας νομίζετε για αχάριστους, κάθε ψήφος της οικογένειάς σας και μια υπόσχεση για διορισμό στην πλησιέστερη Δημοσία αρχή με τα  δροσερότερα  air conditions. Ψηφίστε μας και θα μας θυμηθείτε, συν τα ζαμπονάκια  και τα Corn beef με πλούσιο εσωτερικό  ζελέ , απ ευθείας από την μακρινή Αργεντινή. Έστω και προπολεμικά.

Τώρα ξέρουμε πως ανάμεσά σας υπάρχουν και ζιζάνια, είναι αυτοί οι πονηροί που δεν αντιλαμβάνονται τα κόμματα της προόδου και της χορτασίλας και ονειρεύονται τραίνα από τα Τρίκαλα στην Πρέβεζα και ό,τι άλλο χαζό βάλει ο παράφρων νου σας.

Μέχρι και τραίνο στο Καρπενήσι. Υπάρχουν τόσοι τρελοί? Θεός φυλάξοι.

Εσείς όμως εκεί, κρατηθείτε ως Νεοδημοκράτες  στην υψηλόφρονα σκέψη του μεγαλοφυούς Αμερικανοπολωνού πολιτικoύ Andreas Papandreou και απολαύστε κρύες μπίρες με ντόπιους Ρουμελιώτικους μεζέδες κάτω από τα σκιερά πλατάνια και μακριά από τους επικίνδυνους συρμούς. Ποτέ πιά Τέμπη, ποτέ πια Άρτα και Ηγουμενίτσα, σταθείτε πλησίον των γονέων σας και προτιμήστε την κατάποση δροσερών υγρών με εκχυλίσματα λεμονιού και άλλων νόστιμων εσπεριδοειδών προϊόντων. Το όραμα του Andreas άρχισε να πλανάται και πάλι πάνω από τον υπερήφανο Ελληνικό χώρο  και όσον ούπω ο αγαπητός μας Πρωθυπουργός Κυριάκος θα αγκαλιάσει και τις μεγάλες του ιδέες  γύρω από την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή την περιώνυμη κάποτε ποθητή μέχρι τις μέρες μας ΑΤΑ. Με αγωνία περιμένουμε και τις αυξήσεις των Δημοσίων υπαλλήλων λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου εργασίας. Χε Χε Χε. Αρκεί η Νέα Δημοκρατία να αφουγκρασθεί από το υπερπέραν τον μεγαλοϊδεατισμό του ζωντανού για πάντα ηγέτη μας. Ζήτωσαν οι Εμβέρ και Ανδρέας, ζήτω η Νέα δημοκρατία. 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής