breaking news Νέο

Δήμος Βέροιας : Εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Νικομήδειας

Δήμος Βέροιας : Εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Νικομήδειας

Το πολιτιστικό κέντρο Ν. Νικομήδειας, που κατασκευάστηκε επί Νομάρχη Ημαθίας (και πατρινού στην καταγωγή) κ. Γιαννόπουλου στην τετραετία 1978-1982, με κοινοτάρχη τότε τον κ. Χαράλαμπο Ακριτίδη και τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο να έχει τη σύλληψη της ιδέας αυτής, ως πρόεδρος του τοπικού ΜΠΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», έχει συνδεθεί στο διάβα των χρόνων με πλήθος αξιόλογων εκδηλώσεων, με κάποιες από αυτές μάλιστα να έχουν μείνει βαθειά χαραγμένες στη μνήμη των κατοίκων της!

Ωστόσο η εικόνα, την οποία παρουσιάζει σήμερα η αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου στέγασης του Πολιτιστικού Κέντρου παραπέμπει σε μια κατάσταση, η οποία και απαιτεί άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις.

Παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης κατά κύριο λόγο με τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, αλλά και της αισθητικής καλυτέρευσης της εικόνας των εξωτερικών χώρων αυτού.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της επικαιροποίησης της μελέτης, ώστε αυτό άμεσα να δημοπρατηθεί» τονίζει στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο αντιδήμαρχος τεχνικών, περιουσίας, δόμησης και κτηματολογίου, κ. Αλέκος Τσαχουρίδης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 130.000 ευρώ περίπου.

Όπως επεσήμανε ακόμα,«το κτίριο κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια και εντάσσεται στη ρύθμιση του νόμου 4178/2013- νομιμοποίηση αυθαιρέτων».

 

-Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν

Σύμφωνα με τον κ. Τσαχουρίδη, οι εργασίες που θα εκτελεστούν, ανά είδος, αφορούν στην τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, τοποθέτηση νέων εσωτερικών ξύλινων θυρών, τοποθέτηση ψευδοροφής, επίστρωση με δάπεδο laminate , κατηγορίας ΑC5, συντήρηση του δαπέδου και των κιγκλιδωμάτων  της σκηνής, τοποθέτηση νέων γυψοσανίδων στα υπάρχοντα πετάσματα στον προθάλαμο του κτιρίου (με την υφιστάμενη κατάσταση έχουν τοποθετηθεί μόνο στη μία πλευρά), κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου με επιστέγαση από πολυκαρβουνικά φύλλα, κατά μήκος της πίσω ΒΑ όψης για την προστασία από εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων, του λεβητοστασίου και των βοηθητικών χώρων του κτιρίου που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την τελική στάθμη του αύλειου χώρου, κατασκευή τοιχίων από σκυρόδεμα στην ΒΑ όψη του κτιρίου, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος υδάτων κατακρημνίσεων στο δάπεδο των cour-anglais, κατασκευή δύο ραμπών πρόσβασης ΑμΕΑ. Η μία θα συνδέει τον αύλειο χώρο με τον ημιυπαίθρειο αυτό χώρο με το εσωτερικό του κτιρίου, κατασκευή και ανάρτηση βάσεων προβολέων και του projector, όπως και την εκτέλεση εργασιών (εσωτερικοί και εξωτερικοί).

«Θέλουμε και μπορούμε πιστεύω ως παρούσα διοίκηση στο Δήμο Βέροιας και εν δυνάμει για τρίτη συνεχόμενη θητεία, να στεκόμαστε κοντά στις ανάγκες των κατοίκων των τοπικών κοινοτήτων και να αφουγκραζόμαστε τη φωνή τους. Προσπαθούμε και σύμφωνα πάντα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας, που ηγείται ο Κώστας Βοργιαζίδης, να δίνουμε λύσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα. Και πολύ περισσότερο σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, στον οποίο και η διοίκησή μας στο Δήμο Βέροιας επενδύει πολλά», σημείωσε ο κ. Τσαχουρίδης, ο οποίος επίσης ενημέρωσε και για μια σειρά άλλων εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Νικομήδειας που πρόκειται να γίνουν. Πιο συγκεκριμένα, «θα γίνει αποξήλωση ηλεκτρολογικού υλικού, ήτοι απλίκες και χωνευτά σποτ με λαμπτήρες πυρακτώσεως, προβολείς σκηνής, φωτιστικά φθορισμού, διακοπτικό υλικό, ηλεκτρολογικοί πίνακες (γενικός πίνακας, πίνακας σκηνής και ορόφου), καθώς και ο εξαερισμός της στέγης. Θα γίνει εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης /κλιματισμού, με τοποθέτηση κλιματιστικά τύπου Selit  (5 νέες εσωτερικές μονάδες). Θα τοποθετηθούν νέοι προβολείς σκηνής μεταλλικών αλογονιδίων και LED, ραγών συνεχόμενων φωτιστικών φθορισμού. Θα γίνει νέα εγκατάσταση οπτικοακουστικής (τα οποία όμως αφορούν αντικείμενο προμήθειας εξοπλισμού). Επιπλέον, θα τοποθετηθεί νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση (μετά την αποξήλωση της υφιστάμενης), όπως επίσης θα τοποθετηθούν νέοι ανεμιστήρες με περσίδες προστασίας και τέλος θα υπάρξει μετακίνηση της θέσης των πυροσβεστικών ερμαρίων».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στους εσωτερικούς χώρους του πολιτιστικού κέντρου Ν. Νικομήδειας στεγάζονται σήμερα τα γραφεία του τοπικού Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου και του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ εξωτερικά και πέριξ του κτιρίου υπάρχει το ανοιχτό γήπεδο χάντμπολ και το μνημείο που έχει στηθεί για τους αδικοχαμένους Ποντίους προγόνους των σημερινών κατοίκων της Ν. Νικομήδειας, με την προτομή του Καπετάν Βαγγέλη Φωτιάδη να κυριαρχεί στο χώρο.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής