breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Επιλύεται το ζήτημα των προσλήψεων εποχικού προσωπικού για πυροπροστασία»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Επιλύεται το ζήτημα των προσλήψεων εποχικού προσωπικού για πυροπροστασία»

Άμεση λύση στο ζήτημα της δυνατότητας προσλήψεων εποχικού προσωπικού από τον Δήμο της Βέροιας και συνολικά τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για το τρέχον έτος, μετά τις 30 Ιουνίου, δίνει με τροπολογία που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Ταχύτατα τα αντανακλαστικά στο σχετικό αίτημα του Δήμου της Βέροιας, που αμέσως μόλις κοινοποιήθηκε στον Βουλευτή Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη πριν από 5 ημέρες, αυτός το προώθησε ως Αναφορά στη Βουλή, ζητώντας σχετική ρύθμιση ώστε να λυθούν τα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τη βέλτιστη θωράκιση από τις πυρκαγιές.

Αναλυτικότερα, στην σχετική Αναφορά του, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε να εξετάσει ταχύτατα το Υπουργείο Εσωτερικών το επείγον αίτημα του Δήμου της Βέροιας για σχετική νομοθετική ρύθμιση που να εντάσσει το σύνολο των Δήμων της χώρας στις κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις που δύνανται να προχωρήσουν σε πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για το τρέχον έτος. Επεσήμανε δε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δεν επιτρέπει μετά τις 30 Ιουνίου την πρόσληψη του προσωπικού που πρέπει να απασχοληθεί για την κάλυψη των δράσεων πυροπροστασίας. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να υποβληθεί σχετικό αίτημα για έκδοση εγκριτικής απόφασης μέσω του ετήσιου προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού δημόσιου τομέα.

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής