breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος

  • Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος
  • Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και τα Ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. Παντελεήμονος

Την 27η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει και τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, άγει τα ονομαστήρια του και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος. 

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία μετέφερε από την ομώνυμη Μονή ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Γαβριήλ, ο οποίος κατάγεται από την Αποστολική μας Μητρόπολη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας κυρό Νικηφόρο, πνευματικό αδελφό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελήμονος, καθώς και οι δύο Αρχιερείς προέρχονται από την αδελφότητα του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου, και για την μακαριστή Δέσποινα Δερμεντζόγλου, κατά σάρκα αδελφή του Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς, τους κληρικούς από διάφορες Μητροπόλεις που ήλθαν για να του ευχηθούν, καθώς και προς όλους τους ευσεβείς πιστούς.

 


μητροπολίτης Παντελεήμων

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής