breaking news Νέο

Χ.Παπαστεργίου : «Πρωταθλήτρια στη φτώχεια η Κεντρική Μακεδονία»

Χ.Παπαστεργίου : «Πρωταθλήτρια στη φτώχεια η Κεντρική Μακεδονία»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε  ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξεις για την Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, στην «Ελιά» της Βέροιας, το μεσημέρι της Δευτέρας 31ης Ιουλίου.

Ο κ.Παπαστεργίου παρουσίασε, από τη δική του θεώρηση, τα στοιχεία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι την περίοδο 1997-99 ήταν πρώτη στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ σήμερα έχει υποχωρήσει στην 7η θέση από τις 13 περιφέρειες. Κατά την τοποθέτησή του είπε ακόμη ότι η ΠΚΜ είναι πρώτη στο δείκτη φτώχειας του αγροτικού πληθυσμού και πρώτη σε επίπεδο ένδειας στον αστικό, με 17,1%.

Ακόμη είπε ότι ο συνδυασμός του είναι ανοιχτός σε συνεργασία στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με συλλογικότητες, φορείς και πρόσωπα, απευθύνοντας  πρόσκληση συνεργασίας (πλην ναζιστικών μορφωμάτων), για να αλλάξει διοίκηση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είπε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και οι συνεργάτες του έφεραν την περιφέρεια στις 4 χειρότερες, οδεύοντας για το 2030.

Για το νέο  ΕΣΠΑ 2021-27 είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια Κρήτης ήδη έχει παρουσιάσει τα έργα που θα περιλαμβάνει, όχι όμως η ΠΚΜ, ενώ από 41 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεν υπήρξε καμιά προετοιμασία και η Κεντρική Μακεδονία έλαβε 42 εκ.ευρώ. Στις αναφορές σε αστοχίες στους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και Εγνατίας-Πατρίδας-Σκύδρας,είπε ότι ο κ.Τζιτζικώστας, ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρώπης, ήξερε ότι δεν υπάρχουν οδικά έργα, παρ΄όλα αυτά τα ανακοίνωσε παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Στο πλευρό του κ.Παπαστεργίου ήταν το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ολυμπία Αποστόλου και δύο εκ των 13 υποψηφίων του, ο Φώτης Φωτιάδης και ο Παντελής Μηλιόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής