breaking news Νέο

“Αντικατοπτρισμοί από το παρελθόν…” : Έκθεση φωτογραφίας – Συλλογή Στέργιου Ζυγουλιάνου

“Αντικατοπτρισμοί από το παρελθόν…” : Έκθεση φωτογραφίας – Συλλογή Στέργιου Ζυγουλιάνου

Ο Πολιτιστικός Τουριστικός Όμιλος Σελίου σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο:

“Αντικατοπτρισμοί από το παρελθόν…”

Στην έκθεση που διοργανώνει ο Π.Τ.Ο. Σελίου, παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος από τις 100άδες φωτογραφίες της συλλογής του Στέργιου  Ζυγουλιάνου που περιλαμβάνει εικόνες της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι ενδεικτικές και απεικονίζουν διάφορες τοποθεσίες του χωριού, κατοίκους και δρώμενα της περιοχής από το 1930 ως και το 1975. Μέσα από αυτές ‘’αντικατοπτρίζεται’’ σε ασπρόμαυρο φόντο ο κόσμος του χθες, η πορεία και η εξέλιξη των Βλάχων του Σελίου.

Η φωτογραφία είναι το καλλιτεχνικό μέσο που εγγράφει τον κύκλο του χρόνου που έγινε παρελθόν, που τολμάει να αναμετρηθεί με την αιωνιότητα, όπως ορίζουν οι τέχνες. Είναι το μαγικό ‘’κλικ’’ που παγώνει τη στιγμή, το παρόν ενός κόσμου που μέλλεται να αιχμαλωτιστεί ώστε να υπάρξει στον αιώνα τον άπαντα.

Οι τόποι και οι άνθρωποί μας που αέναα θα ποζάρουν αγέρωχοι στο διάβα του χρόνου γίνονται αντικατοπτρισμός, ιριδισμός ζωής, πάθους και μνήμης. Γίνονται φωνές και μας προτρέπουν… Να ζούμε, να μαθαίνουμε, να αγαπάμε…

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο του ΠΤΟ Σελίου (παλιά κοινότητα), από 9 έως 20 Αυγούστου 2023.

· Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Εγκαίνια: 9 Αυγούστου, στις 20:00

Διάρκεια: 9 έως 20 Αυγούστου

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 19:00 – 21:00 και Κυριακή,  γιορτές 11:00 – 13:00 και  19:00 – 21:00


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής