breaking news Νέο

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την υγεία

  • Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την υγεία
  • Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την υγεία
  • Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την υγεία

Παρέμβαση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο, μοιράζοντας την παρακάτω ανακοίνωση, ανοίγοντας τη συζήτηση για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας, και του νοσοκομείου της Νάουσας. Καλώντας το λαό της Νάουσας να δώσει τη μάχη μαζί με τον Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία και τους φορείς για να μην περάσουν τα σχέδια υποβάθμισης του νοσοκομείου και η τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλλουν για να στρώσουν αυτό το έδαφος, να παλέψει για ένα δημόσιο σύστημα υγείας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

  • Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του.
  • Η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, και οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες, στις οποίες όταν καταφέρεις να φτάσεις, σε ξαναγυρνάνε πίσω γιατί δεν φτάνει μονάχα να βρεις γιατρό πρέπει να βρεις και αναισθησιολόγο.
  • οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οι εξαντλητικές υπερωρίες των γιατρών για να καλύψουν τα τεράστια κενά.
  • Άνθρωποι που χάνουν την ζωή τους περιμένοντας ένα ασθενοφόρο εξαιτίας της τεράστιας υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.
  • Η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Οι εργολάβοι που σουλατσάρουν στα νοσοκομεία, και κερδοσκοπούν ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, απομυζώντας την κρατική χρηματοδότηση που θα μπορούσε να αξιοποιείται για τις πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.
  • Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων για να μην σηκώσει κανείς κεφάλι σε αυτή την αθλιότητα.

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας, του νοσοκομείου Νάουσας, και των δημοσιών δομών υγείας στο νομό όπως και συνολικά. Όμως δεν είναι της μοίρας μας γραφτό, ούτε να πεθαίνουμε περιμένοντας το ασθενοφόρο, ούτε να χρυσοπληρώνουμε για να βρούμε την υγείας μας.

 

Είναι πολιτικές οι επιλογές που έχουν οδηγήσει εδώ. Αυτό το έγκλημα έχει ιστορία! Είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, με συμπαραστάτες τις διοικήσεις των νοσοκομείων που φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στα τρία χρόνια πανδημίας και κόστισε 37.000 νεκρούς.

 

Είναι όλες αυτές οι πολιτικές που στόχο έχουν την ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής υγείας, που λογαριάζουν την ζωή μας ως κόστος και ακριβώς γι΄ αυτό τον λόγο τα λεφτά ποτέ δεν φτάνουν για να πάρουμε γιατρούς και προσωπικό, για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα και τα κέντραυγείας. Πάντα όμως φτάνουν και περισσεύουν για να χρηματοδοτηθούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων, οι επενδύσεις για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

 

Επομένως αυτό το έγκλημα έχει και θύτη είναι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ)που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων που αποτελούν το μακρύ τους χέρι, που έρχεται να εφαρμόσει όλα τα αντιλαϊκά τους σχέδια, και αναλαμβάνει να κόψει όποιο κεφάλι σηκώνεται με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη απόλυση της αγωνίστριας συνδικαλίστριας στο νοσοκομείο της Νάουσας.

 

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και τον λαό της Νάουσας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, για να διεκδικήσουμε ένα σύστημα υγείας με όλες τις σύγχρονες ανάγκες της πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά πλήρη δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.
  • Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων  μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Έξω  οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Μόνιμη και σταθερή  δουλειά για όλους τους εργαζομένους. Σύμβαση εργασίας με το νοσοκομείο με ωράρια εργασίας και εργασιακές σχέσεις  όπως καθορίζονται από τη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να σταματήσει η εντατικοποίηση, η εξουθένωση και η παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων. 
  • Να παρθεί τώρα πίσω η τρομοκρατική απόλυση της συνδικαλίστριας Χρυσάνθης Μπόλα.

Δεν περιμένουμε σωτήρες – το ξέρουμε καλά ότι ποτέ δεν υπήρξαν ! Μόνο με συλλογικό – μαζικό αγώνα θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Με αγώνα που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί. Άλλωστε ο λαός της Νάουσας έχει πείρα, με τον αγώνα του έχει αποτρέψει και έχει βάλει εμπόδια στα σχέδια τους επανειλημμένα. Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε. Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής