breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας νομού Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.)

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας νομού Ημαθίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η.)

Καταγγέλουμε  την αυθαίρετη και αυταρχική αντιμετώπιση των συναδέλφων γιατρών του Γ. Ν. Ημαθίας, μονάδων Βέροιας και Νάουσας και τις μετακινήσεις τους σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που είναι διορισμένοι. Συνεχείς μετακινήσεις σε άγνωστα νοσοκομεία και μάλιστα χωρίς χρονικό όριο, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των μονάδων που ήδη εργάζονται. Έτσι έχουμε εδώ και πολύ καιρό μετακινήσεις καρδιολόγων σε νοσοκομεία της 3ης Υ.Π.Ε. (Φλώρινας, Καστοριάς, Πτολεμαϊδας, Γρεβενών), παιδιάτρων στο νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας και  γενικών χειρουργών και αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο Νάουσας στο νοσοκομείο Βέροιας. Όπως είχαμε προαναφέρει σε παλιότερες ανακοινώσεις μας  το νοσοκομείο Βέροιας έχει μόνο έναν αναισθησιολόγο και έναν από τη Νάουσα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του, με μεγάλη μείωση, σχεδόν κατάργηση των ψυχρών χειρουργείων αλλά και δυσκολίες και καθυστερήσεις στα επείγοντα περιστατικά.

Επιπλέον μετακινήθηκε ένας ακόμη αναισθησιολόγος από τη Νάουσα στην Βέροια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του χειρουργικού τομέα αλλά και ολόκληρου του νοσοκομείου Νάουσας, καθώς διακόπηκαν τα χειρουργεία των ψυχρών περιστατικών αλλά και έμεινε όλο το νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγο με μεγάλους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής αφού δεν μπορούσε να εφημερεύσει το νοσοκομείο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου για 10 μέρες το μήνα τουλάχιστον.

Αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης των αναισθησιολόγων  είναι η αφόρητη εντατικοποίηση της δουλειάς, η αλόγιστη αύξηση των ωρών εργασίας  εβδομαδιαία λόγω της αυθαίρετης αύξησης των εφημεριών των γιατρών από τη διοίκηση. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται δραματικά το νοσοκομείο Νάουσας με τελική κατάληξη το κλείσιμο του.

Εμείς καλούμε όλους τους συναδέρφους, το υγειονομικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας μαζί με φορείς της περιοχής όπως Εργατικά Κέντρα, Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σωματεία δασκάλων, καθηγητών, συνταξιούχων, αγροτικούς συλλόγους αλλά και όλο το λαό του νομού να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη που υποβιβάζει συνολικά  τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων επιστρέφοντας ακόμη και σε καταστάσεις των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Ζητάμε:

την κατάργηση των μετακινήσεων των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τόσο στο νομό όσο και εκτός νομού.

Την άμεση πρόσληψη και άμεσο διορισμό μόνιμων γιατρών κα νοσηλευτών με αξιοπρεπείς μισθούς.

Τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.

Όχι πάνω από 6 εφημερίες το μήνα για όλους.

Μη φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών.

Ένταξη στα Β.Α.Ε.

Ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας χωρίς απογευματινά ιατρεία και άλλες ιδιωτικές υπηρεσίες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καρτσιούνης Γιώργος                                        Τζουβάρας Χρυσόστομος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής