breaking news Νέο

Παράκληση στην Παναγία των Βλάχων, στο ορεινό και όμορφο Σέλι

  • Παράκληση στην Παναγία των Βλάχων, στο ορεινό και όμορφο Σέλι
  • Παράκληση στην Παναγία των Βλάχων, στο ορεινό και όμορφο Σέλι

Την Κυριακή 6 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ορεινό και όμορφο Σέλι, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και στη Μεγάλη Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε εκτενώς στις Βλάχες ηρωίδες γυναίκες που θυσιάστηκαν το 1878 στο Γαλακτό και ανακοίνωσε ότι η μνήμη τους θα εορτάζεται στο Σέλι πανηγυρικά κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία τελείται Μεθεόρτιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.  

Μετά την ανακοίνωση του Ποιμενάρχου μας, τον λόγο έλαβε ο προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας και προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Αντωνίου Βεροίας και ευχαρίστησε υιικώς τον Σεβασμιώτατο τόσο για την καθιέρωση της ετήσιας εορτής των Βλάχων ηρωίδων γυναικών, όσο και για την πατρική του μέριμνα ώστε κάθε χρόνο το ορεινό Σέλι, το χωριό των Βλάχων, να φιλοξενεί Αγίους Αρ­χιερείς, οι οποίοι μετά την πανήγυρη της Παναγίας των Ποντίων στο Ιερό Προσκύνημα της Σουμελά, μεταβαίνουν στις 16 Αυγούστου στο Σέλι και λαμπρύνουν με την παρουσίας τους τις λατρευτικές μεθεόρτιες εκδηλώσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής