breaking news Νέο

«Κοινός Τόπος» : Διαμαρτυρία για τηλεδιάσκεψη Δ.Σ. στις 7 Αυγούστου

«Κοινός Τόπος» : Διαμαρτυρία για τηλεδιάσκεψη Δ.Σ. στις 7 Αυγούστου

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η για ακόμα μια φορά επιλογή της δημοτικής αρχής να συγκαλεί δημοτικό συμβούλιο με σωρεία σοβαρών θεμάτων δια τηλεδιασκέψεως.

Πρόκειται για συνήθη πρακτική έτσι ώστε αφενός να μην υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης πολιτών και φορέων ώστε θέματα που «εγείρουν» το λαϊκό αίσθημα όπως είναι τα αιολικά να περνάνε αναίμακτα, αφετέρου είναι ένας ιδανικός τρόπος για τον πρόεδρο του Δ.Σ να αφαιρεί τον λόγο κλείνοντας μικρόφωνα.

Θεωρούμε ότι στο σημερινό Δ.Σ φέρονται προς συζήτηση δύο πολύ σοβαρά θέματα. 

Πρώτον μια γνωμοδότηση για δημοσίευση φακέλου ΜΠΕ του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) εγκατεστημένης ισχύος 48MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 48MW στη θέση ΧΑΤΗΔΕΝΑ. Πρόκειται για ένα θέμα που εύλογα θα αναβιώσει συζητήσεις σχετικά με το ποιες ενέργειες έχουν γίνει προς συμμόρφωση με προγενέστερες αποφάσεις Δ.Σ περί άσκησης ενδίκων μέσων και θα απαιτηθούν απαντήσεις.

Δεύτερον η δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση στην ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, του κεντρικού τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος στου ΛΟΓΓΟΥ ΤΟΥΡΠΑΛΗ.

Θεωρούμε ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ την πρόσκληση προς την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ Αγγελική Κοτταρίδη προκειμένου να παραστεί και να μας εκφράσει τις απόψεις της σχετικά με το αν καλύπτει η πρόταση του Δήμου Νάουσας τις ανάγκες του εγχειρήματος της, διαφορετικά δεν μπορεί το Δ.Σ να διαμορφώσει ορθή κρίση.

Τέλος διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του κ. Καρανικόλα και αναμένουμε την διενέργεια ενός Δ.Σ με τόσο πολλά και σοβαρά θέματα δια ζώσης. 

Η δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης θα έπρεπε να αξιοποιείται σε ήσσονος σημασίας θέματα και όχι να εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες σας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής