breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FruitCREWS

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FruitCREWS

                Η FruitCREWS, μια κορυφαία πρωτοβουλία που προωθεί τη βιώσιμη διαχείριση νερού στην παραγωγή φρούτων, φιλοξένησε την 1η ετήσια συνάντησή της από τις 10 έως τις 11 Ιουλίου στο ιστορικό Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 70 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων βασικών ενδιαφερομένων μερών, όπως εμπειρογνώμονες του κλάδου, ερευνητές και διεθνή μέλη από 23 χώρες της Ε.Ε. και εκτός αυτής. Από πλευράς της χώρας μας στη συνάντηση συμμετείχε ο Δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας (Ι.Γ.Β.&Φ.Π. / ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ).

                Η διήμερη συνάντηση περιλάμβανε ένα συνδυασμό συζητήσεων στην ολομέλεια και  επίσκεψη σε οπωρώνες. Οι ομάδες εργασίας ασχολήθηκαν με διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων βιώσιμης άρδευσης που βασίζονται σε φυσιολογικές παραμέτρους, των στρατηγικών άρδευσης, των πλεονεκτημάτων και των περιορισμών των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και των καλύτερων τρόπων δημιουργίας κατευθυντήριων γραμμών για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Περισσότεροι από 25 ομιλητές παρουσίασαν τις εργασίες τους, ενθαρρύνοντας συζητήσεις και την ανταλλαγή γνώσεων.

                Κατά την ολοκλήρωση της  ετήσιας συνάντησης, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο περιφερειακό Τμήμα Γεωργίας της Περιφέρειας Εμίλια Ρομάνα όπου διακεκριμένοι ειδικοί εμπλούτισαν τη συζήτηση με τις πολύτιμες απόψεις τους. Επιπλέον, διοργανώθηκε μια ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα όπου ερευνητές παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση των χωρών τους σε σχέση με το θέμα «Βιώσιμες τεχνολογίες και καινοτομία για τη διαχείριση του νερού: τρέχουσα κατάσταση και λύσεις που υιοθετούνται σε διάφορες φρουτοπαραγωγικές περιοχές σε όλο τον κόσμο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής