breaking news Νέο

Φωτιές: Τουλάχιστον 26 απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά - Δύο δύσκολα μέτωπα στην Αττική, εφιαλτικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιές: Τουλάχιστον 26 απανθρακωμένοι μετανάστες στη Δαδιά - Δύο δύσκολα μέτωπα στην Αττική, εφιαλτικές ώρες στην Αλεξανδρούπολη

Aκόμη ένα εφιαλτικό βράδυ βίωσαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών ανά την Ελλάδα, με τις φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία, Εύβοια, Ροδόπη, Καβάλα και Κύθνο.

Κατάσταση συναγερμού σήμανε χθες και στην Αττική με δύο διαφορετικά μέτωπα. Το πρώτο εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές στον Ασπρόπυργο, ενώ το δεύτερο στη Φυλή με φωτιά που ξέσπασε κοντά στη Μονή Κλειστών,  την  οποία έχει πλέον περικυκλώσει, ενώ κινδυνεύει να εξαπλωθεί στην Πάρνηθα.

Οι πυροσβέστες  δίνουν τιτάνια μάχη για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, ενώ υπάρχουν νέες εκκενώσεις οικισμών.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη που το βράδυ της Δευτέρας εκτυλίχθηκαν εφιαλτικές στιγμές, με το νοσοκομείο να εκκενώνεται και ασθενείς να μεταφέρονται στο Λιμάνι σε σκηνές και εντός του επιβατικού πλοίου που επιτάχθηκε για αυτόν τον λόγο.

Χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 απανθρακωμένες σοροί στο δάσος της Δαδιάς, οι οποίοι θεωρείται ότι είναι μετανάστες, που εγκλωβίστηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη. Χθες το βράδυ είχε εντοπιστεί άλλη μία σορός μετανάστη στη Λευκίμμη. Χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε νεκρός κι ένας κτηνοτρόφος μέσα στη στάνη του στη Βοιωτία. Ο άνδρας φέρεται να έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τα ζώα. του. Οι θυελλώδεις άνεμοι, όπως τόνισε και στην τελευταία χρονικά ενημέρωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.

Στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας μετέβει χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής