breaking news Νέο

Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια

  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια
  • Ποντιακό ξεφάντωμα στη Ν. Νικομήδεια

Σ' ένα ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας επιδόθηκαν τα άτομα που έδωσαν το παρών στον ετήσιο χορό του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Νικομήδειας "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Αυγούστου.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας απο τη Ν. Νικομήδεια και την ευρύτερη περιοχή της, κατέκλυσαν από νωρίς τον αύλειο χώρο του πολιτιστικού κέντρου της κοινότητας αλλά και περιξ αυτού, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο (1500 άτομα και βάλλε...), σε μια βραδιά την οποία οι παρόντες θα έχουν να θυμούνται για πολλά χρόνια!

Το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες στον κόσμο για την αθρόα συμμετοχή του σ' αυτή την ανεπανάληπτη εκδήλωση, ανελαβαν να κάνουν η πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου, Ράνια Παπαδοπούλου και Παυλίνα Παπαδοπούλου αντίστοιχα, ενω χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας (και εκ νέου υποψήφιος) Κώστας Βοργιαζίδης, επισημαίνοντας την ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα και το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει τόσο με τον  ΜΠΣ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" όσο και με αυτόν των εθελοντών αιμοδοτών Ν. Νικομήδειας "Η ΑΓΑΠΗ".

Συνάμα, ο ίδιος έφερε στα χείλη του την ευχάριστη εξέλιξη που έχει σημειωθεί μ΄ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των κατοίκων της Ν. Νικομήδειας, το οποίο και δεν είναι άλλο απο την αποχέτευση, το έργο κατασκευής της οποίας θα ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΤΚ Ν. Νικομήδειας Γιώργος Ευτηριάδης, ο οποίος και στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τους δύο προαναφερόμενους συλλόγους, τιμώντας συγχρόνως και τις επικεφαλής τους, Ράνια Παπαδοπούλου και Ευτυχία Καδόγλου.

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτησε και ο κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ ΑΕ (και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα) ο οποίος έμεινε, όπως είπε, έκθαμβος από την παρουσία του κόσμου, σημειώνοντας πως "αυτό δείχνει την συλλογική δουλειά που γίνεται σε τούτον τον σύλλογο, εδω στη Ν. Νικομήδεια".

• Την αυλαία της βραδιάς άνοιξαν - όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο - τα παιδιά του μικρού και μεγάλου χορευτικού τμήματος του συλλόγου, τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που αμέσως μετά φρόντισε να απολαύσει τα υπέροχα κρεατικά εδέσματα συνοδεία μπύρας, ρετσίνας και αναψυκτικών, με το κέφι σιγά - σιγά να ανεβαίνει και να κορυφώνεται γύρω στα μεσάνυχτα, όταν το μικρόφωνο πήρε ο γνωστός (εδώ και πολλά χρόνια) καταξιωμένος πόντιος καλλιτέχνης Μπάμπης Ιορδανίδης, συνεπικουρούμενος και από μια πλειάδα άξιων ποντίων καλλιτεχνών. Τους Γιώργο Μωϋσιάδη, Ανδρέα Μαυρόπουλο, Νίκο Κωστογλίδη, Γιώργο Ασβεστά, Λευτέρη Παπαδόπουλο και Ανδρέα Νικηφορίδη.

 

Παρουσίες

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα Κυριακής (20/8) και με τον κόσμο να αποχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Ημαθίας της "Ελληνικής Λύσης" Βασίλης Κοτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζιδης μετά της συζύγου του, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Συρμούλα Τζήμα - Τόπη (και τώρα υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος), Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γεωργία Μπατσαρά, Γιάννης Τσαναξίδης, Στάθης Κελεσίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βέροιας Γιώργος Τσιλογιάννης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, οι Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Σαμανίδης, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Τσακιρίδης, Δέσποινα Μαργαρίτη, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Στέργιος Μουρτζίλας (και εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος) και ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Απόστολος Νεστορόπουλος.

• Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και να σημειωθεί ότι ο ετήσιος χορός του ΜΠΣ Ν. Νικομήδειας πραγματοποιείται σε μια από τις ημερομηνίες 18, 19, 20 Αυγούστου. Και αυτό, σε μια συμβολική κίνηση, μιας και στο εν λόγω τριήμερο του Αυγούστου, το 1923, εγκαταστάθηκαν στον τόπο αυτόν οι πρόσφυγες (κυνηγημένοι από τους αιμοσταγείς Τσέτες του Τοπάλ Οσμάν και Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ) από τον Πόντο και άλλα μέρη της Τουρκίας, παππούδες και γιαγιάδες των σημερινών κατοίκων της Ν. Νικομήδειας!!

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής