breaking news Νέο

23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα "ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ"

  • 23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα
  • 23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα
  • 23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα
  • 23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα
  • 23 χρόνια πριν... Όταν το γήπεδο της Ν. Νικομήδειας έπαιρνε το όνομα

Τα χρόνια περνούν, αλλά οι αναμνήσεις δεν παύουν να μας συντροφεύουν. Και μέσα από αυτές να ξεδιπλώνονται γεγονότα και στιγμές που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Ένα τέτοιο γεγονός υπηρξε και η ονοματοδοσία του γηπέδου της Ν. Νικομήδειας προν τιμήν του αξεπέραστου - σύμφωνα με την ιστορία στατιστικής της ΟΥΕΦΑ ως καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα - ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, στις αρχές Αυγούστου του 2000, από μέρους του τοπικού συλλόγου ΠΑΟ Ν. ΓΕΝΕΑ Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ, του οποίου τότε ηγείτο ο Κώστας Ελευθεριάδης με συνεργάτες τους Μπάμπη Κοτανίδη, Κώστα Γερουλίδη, Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη και Γιώργο Κλαδά.

Σ' αυτή την ξεχωριστή στιγμή για το Μίμη Παπαϊωάννου, που πρωτόπαιξε μπάλα με τα χρώματα της ομάδας του χωριού του, παραχωρήθηκε στη συνέχεια στη Βέροια και ακολουθώς μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, με την οποία και μεγαλούργησε, το παρών είχαν δώσει ο ΓΓΑ Λυσσαρίδης Γιώγος και σπουδαίοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως οι Γιώργος Κούδας, Κώστας Αϊδινίου και Κούλης Αποστολίδης, με τους οποίους ο πρώην άσσος της ΑΕΚ υπήρξε και συμπαίκτης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, μη μπορώντας να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνηση στο πρόσωπό του αγκαλιά με την πολυαγαπημένη μητέρα του Ζωή, χάζευε και ξαναχάζευε την πινακίδα που κοσμούσε με το όνομά του την κεντρική είσοδο του γηπέδου της Ν. Νικομήδειας και την επιτύμβια στήλη που έχει στηθεί εκει για το σκοπό αυτό, με το πλήθος να τον αποθεώνει. Ενώ λίγο αργότερα έπαιρνε μέρος στο φιλικό παιχνίδι που δόθηκε ανάμεσα στην τοπική Ν. Γενεά και την ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΓΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, τους οποίους πλαισίωναν ακόμα, μεταξύ άλλων, και οι Κώστας Δράμπης, Κώστας Μαλουμίδης, Στέλιος Σεραφείδης (που δεν υπάρχει πλέον στη ζωή), Χρήστος Αρδίζογλου και ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας (ένθερμος υποστηρικτής της ΑΕΚ), αγωνιζόμενος από ένα ημίχρονο σε κάθε ομάδα.

Δοθείσης της ευκαιρίας, μάλιστα, το Μίμη Παπαϊωάννου είχαν τιμήσει η ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ δια του προέδρου της - τότε - Γιώργου Καραμελίδη και η ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΓΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, με τον επί σειρά ετών πρόεδρό της Γιώργο Μασάδη (και μη ευρισκόμενο εν ζωή εδώ και κάποια χρόνια).

Ωστόσο, 23 χρόνια μετά από αυτό το γεγονός, ο Μίμης Παπαϊωάννου τον περασμένο Μάρτιο εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 81 ετών από εκφυλιστική νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την ποδοσφαιρική κι όχι μόνο Ελλάδα. ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ πάντα θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

 

Επιμέλεια Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής