breaking news Νέο

Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

  • Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»
  • Δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Τετάρτη 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο του χωριού μας οι «Παιχνιδομαχίες Vol 6» με συντονίστρια των παιχνιδιών την κ. Μουταφίδου Ειρήνη. Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδικά κινητικά παιχνίδια με αυξανόμενες απαιτήσεις σε ευκινησία, συγκέντρωση, παρατηρητικότητα, αντίληψη χώρου, συντονισμό, αντοχή, και ταχύτητα  μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συλλογικότητας. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν ήταν μικτών ηλικιών (από 4 – 14 ετών) και χαρακτηριστική ήταν η βοήθεια που δίναν τα μεγαλύτερα παιδιά στα μικρότερα. Στο τέλος διαγωνίστηκαν οι μικροί μας φίλοι με τους γονείς τους σε έναν αγώνα ταχύτητας με μπαλόνια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων, κα Συρμούλα Τζήμα, η οποία τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων που εκτός του ότι  αναπτύσσουν τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών, καλλιεργούν και ανάπτυσσουν και κοινωνικές δεξιοτήτες καθώς τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται και να τηρούν κανόνες και κανονισμούς, επιδεικνύουν υπευθυνότητα, διάθεση αλληλοβοήθειας και ωθούνται έμπρακτα στον ευγενή συναγωνισμό.

Επίσης, με γνώμονα την καλή υγεία των μελών και φίλων του συλλόγου μας  πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην υγιεινή διατροφή. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Αυγούστου, επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου ο κ. Τόπης Αθανάσιος/Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και μίλησε για την «Υγιεινή Διατροφή και Υγεία».

Ο κ. Τόπης εξήγησε στους παραυρισκόμενους με απλό και κατανοητό τρόπο τα οφέλη και τη σημασία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για την ανάπτυξή των παιδιών αλλά και τη διατήρηση της υγείας των ενηλίκων. Επίσης παρουσίασε τρόπους που η ελληνική οικογένεια μπορεί να εισάγει στην καθημερινότητά της υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στο τέλος της ομιλίας οι παρευρισκόμενοι έθεσαν αρκετά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την κ. Μουταφίδου Ειρήνη και τον κ. Τόπη Αθανάσιο που πάντα πρόθυμα συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του συλλόγου μας.

Επίσης ευχαριστεί το «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΑΣΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» και συγκεκριμένα  την κ. Μασούρα Κατερίνα για το φαρμακευτικό υλικό που πρόσφερε στο σύλλογο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής