breaking news Νέο

Κομφούζιο: Ανοίγουν οι εφαρμογές για την υποβολή παραστατικών

Κομφούζιο: Ανοίγουν οι εφαρμογές για την υποβολή παραστατικών

Σε λειτουργια τίθενται οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για την υποβολή παραστατικών συμμόρφωσης για τη δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων» (Κομφούζιο), του ΠΑΑ.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εφαρμογή  https://p2.dikaiomata.gr/M1018/#/login θα  είναι ανοιχτή από 29/08/2023 έως και 15/09/2023 για την υποβολή παραστατικών συμμόρφωσης για την παράταση της 1ης πρόσκλησης.

Επίσης, για την υποβολή παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων για την 3η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από 01 έως και 30/09/2023.

Επισημαίνεται, επίσης, σε ότι αφορά την παράταση της 1ης πρόσκλησης, ότι καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των παραστατικών συμμόρφωσης για τον επιβλέποντα γεωπόνο καθώς επίσης και την αγορά των ατμιστήρων – διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων για τους δικαιούχους της παράτασης της 1ης πρόσκλησης για το έτος εφαρμογής 2022, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2023 (ημερομηνία λήξης του έτους εφαρμογής) σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.49426/28-08-2023 εγκύκλιο.

Να σημειωθεί ότι, σε εφαρμογή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ότι για κάθε πρόσκληση απαιτούνται διαφορετικά παραστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι η μέθοδος της σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων συνίσταται στην εγκατάσταση στον οπωρώνα ατμιστήρων-διαχυτήρων (dispensers) φερομόνης φύλου και φερομονικών παγίδων παρακολούθησης.

Στην περίπτωση αγροτεμαχίων με συγκαλλιέργεια επιλέξιμων στη δράση ειδών, η μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεταιγια το σύνολο των συγκαλλιεργούμενων ειδών.

Μεταξύ άλλων, οι δικαιούχοι δεσμεύονται να εφαρμόζουν τη μέθοδο της σεξουαλικής σύγχυσης (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) των μικρολεπιδοπτέρων – εχθρών της ροδακινιάς, νεκταρινιάς και βερικοκιάς και συγκεκριμένα της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη, στα ενταγμένα στη δράση αγροτεμάχια του οπωρώνα μέσω της υλοποίησης Ετήσιου Σχεδίου Εφαρμογής.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής