breaking news Νέο

Η πρώτη "Ευρωπαϊκή έξοδος" της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας στο.. μακρινό 1996!

  • Η πρώτη
  • Η πρώτη
  • Η πρώτη
  • Η πρώτη
  • Η πρώτη
  • Η πρώτη

Μπορεί τα χρόνια που η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας διακρίνονταν για τις υψηλές βλέψεις της στις εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος και την αξιοπρόσεκτη παρουσία της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όμως το παρελθόν αυτής της ομάδας... δύσκολα ξεχνιέται!

Και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο για μια ομάδα που υπήρξε δημιούργημα του (σπουδαίου ως αθλητή και συνάμα με εξαιρετικες γνώσεις για το χάντμπολ και ικανότητες στο χώρο της προονητικής) Κώστα Τσαβδαρίδη, έχοντας βεβαίως και την απόλυτη ηθική και οικονομική στήριξη του αείμνηστου (χαντμπολάνθρωπου) Στέφανου Οικονομόπουλου! Μάλιστα, κάνοντας ένα πισωγύρισμα στον χρόνο, η πρώτη Ευρωπαϊκή έξοδος της "ερυθρόλευκης" ομάδας της Βέροιας είχε επιτευχθεί το 1996 (στον πάγκο της οποίας όμως βρέθηκε να είναι τότε ο Νίκος Κυρικλίδης από συγκυρίες που είχαν προκύψει) με την συμμετοχή της στο Τσάλεντζ Καπ και με αντίπαλο την ουκρανική ΚΑΡΠΑΤΙ ΟΥΖΓΚΟΥΡΟΝΤ. Οπου στην πρώτη συνάντηση που δόθηκε στη Βέροια, ο Φίλιππος είχε επιβληθεί της αντιπάλου του με σκορ 19-17, την στιγμή που καλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ (με διαιτητές της συνάντησης από την Ιταλία), ενω στη ρεβανς είχε ηττηθεί με 23-17 (με διαιτητές από την Αρμενία), που σήμανε συγχρόνως και τον αποκλεισμό του από την επομενη φάση της διοργάνωσης.

Ένας αποκλεισμός που ήρθε άδοξα, καθώς οι παίκτριες του Φιλίππου υπήρξαν μεν αγωνιστικές, αλλά τα λάθη στα οποία υπέπεσαν και πολύ περισσότερο η απειρία τους από Ευρωπαϊκές συναντήσεις στοίχισαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της αποστολής της Ουκρανικής ομάδας κατά την εδώ παρουσία τους στη Βέροια για τις ανάγκες του πρώτου αγώνα, ανάμεσα στ' άλλα, είχαν επισκεφθεί και τους Βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα, ενω στην αποστολή της ομάδας του Φιλίππου για το επαναληπτικό παιχνίδι στην Ουκρανία (εξ ου και τα στιγμιότυπα) συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης (για λογαριασμό της εφημερίδας "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ") και Γιώργος Μεταλλίδης (που εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχει στή ζωη) και ο γνωστός Βεροιώτης οδηγός πούλμαν (και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ) Φώτης Κυριακόπουλος.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι την ομάδα εκείνη του Φιλίππου πλαισίωναν οι κάτωθι παίκτριες: Αθηνά Πιτούλια, Μαρία Ανδρεάδου, Νονη Τέτου, Ιωάννα Φωτιάδου, Λευκή Μαυρίδου (αρχηγός), Νανσυ Μαρμαρά, Στέλλα Γιούπη, Τάσα Λέκα, Κατερίνα Κόγια, Μελίνα Αϊδινίδου, Μορφούλα Σιδηροπούλου, Κική Τριανταφυλλίδου, Ελένη Ψαρρά, Μαρία Παπαδοπούλου και Ελλη Νιώπα.

 

Επιμέλεια: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής