breaking news Νέο

Το «Imathia Quality» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το «Imathia Quality» στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, την 87η ΔΕΘ συμμετέχει φέτος η δράση “Imathia Quality”. Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας μαζί με το Επιμελητήριο Ημαθίας, τους Δήμους Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το μεγαλύτερο και καλύτερο event προώθησης της ημαθιώτικης γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού, που έγινε ποτέ!

Από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, το Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, μέχρι και ο Λευκός Πύργος, αναμένεται να πλημμυρίσουν με γεύσεις, εικόνες και ακούσματα από την Ερατεινή Ημαθία, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα οι χιλιάδες επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης και όχι μόνο.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει γαστρονομικές παρουσιάσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας & οινογνωσίας, μουσικές πατινάδες, διαγωνισμούς και πολλά δώρα, ενώ τις δράσεις πλαισιώνουν με την ενεργή υποστήριξή τους η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας, ο Βοοτροφικός Σύλλογος, o Τουριστικός Όμιλος Βέροιας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ημαθίας.

Αναλυτικά το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ

 

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ / Λευκός Πύργος

  • 10:00-12:00 Παρουσίαση και γευσιγνωσία του «Imathia’s Brunch» (Ημαθιώτικο δεκατιανό).
  • 10:00-22:30 Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.
  • 11:00-15:00 Κατασκευή προσώπου από το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» (Κονάκι-  Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαΐικης Παράδοσης).
  • 12:00 Εγκαίνια περιπτέρου από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
  • 13:30 -17:30 Παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας Ημαθίας και food pairing εδεσμάτων και οίνων.
  • 18:30-20:00 Πατινάδα πολιτιστικών συλλόγων Ημαθίας: Παραλία Θεσσαλονίκης - Λευκός Πύργος. Κέρασμα ρεβανί και κρασί.
  • 20:30-21:30 Πατινάδα πολιτιστικών συλλόγων Ημαθίας: ΔΕΘ, στο Περίπτερο 16. Κέρασμα εδεσμάτων με μοσχάρι Βεροίας και ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ

Από Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Κάθε μέρα από τις 17:30-21:30

  • Stage γαστρονομίας και οινογνωσίας στο περίπτερο του “Imathia Quality” με cooking masterclass κάθε ώρα.
  • Περιήγηση και παρουσίαση στον γαστρονομικό πλούτο "Το καλάθι της Ημαθίας".
  • Παρουσίαση του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας.  Διαγωνισμός  επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.

 

Στη διάρκεια του Imathia Quality παράλληλα με την προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών θησαυρών της Ημαθίας, θα διοργανωθούν Β2Β και άλλες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Επιμελητηρίων και αντίστοιχων τοπικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών που επικεντρώνονται στην προώθηση του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Ημαθίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με παράλληλες θεματικές δράσεις όπως ζωγραφική προσώπου και workshop μικρογλυπτικής με φυσικό μαλλί προβάτου (“felt”).

Επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού, εστίασης καθώς και παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ανωτέρω δράσεις του «Imathia Quality» όπως μαγειρικές δράσεις/cooking masterclasses, παρουσίαση και προβολή των προϊόντων/υπηρεσιών τους κ.α., θα πρέπει να επικοινωνήσουν:

  • με το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας στο τηλ. 2331350230 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο tourismos@imathia.pkm.gov.gr (κα. Μαρία Ανδρεάδου)
  • με το Επιμελητήριο Ημαθίας στο τηλ. 2331024734 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο tourismos@imathia.pkm.gov.gr (κα. Μαρία Ανδρεάδου) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  στο chamimat@otenet (κα. Όλγα Σαββίδου),

 έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να οριστικοποιηθεί το ανωτέρω πρόγραμμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής