breaking news Νέο

5 Σεπτεμβρίου : Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας. Το έργο στην τοπική κοινωνία - Γράφει ο Δημήτρης Πυρινός

5 Σεπτεμβρίου : Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας. Το έργο στην τοπική κοινωνία - Γράφει ο Δημήτρης Πυρινός

Η Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας στις 5 Σεπτεμβρίου, μας υπενθυμίζει τις αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.  Στην Ημαθία δραστηριοποιούνται πολυάριθμα σωματεία, ιδιωτικά και δημοτικά, που προσφέρουν υπηρεσίες, από την καθημερινή σίτιση απόρων, την προστασία ευπαθών ομάδων,  την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  τη φιλοξενία σε δομές, μέχρι και τη βοήθεια για σπουδές. Τεράστιο το έργο της Μητρόπολης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, που εκτός από τα Συσσίτια βοηθά ποικιλοτρόπως πολλά εθελοντικά σωματεία.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συνεργασία με την Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, εκπληρώνοντας τον κοινωνικό του ρόλο, συνδράμει στα συσσίτια της Εκκλησίας και των Φιλόπτωχων σωματείων του νομού, με τη συλλογή τροφίμων από τους θεατές των καλοκαιρινών παραστάσεων. Ο καθένας μας μπορεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του, αφού υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο εθελοντικής δράσης και προσφοράς στα διάφορα σωματεία. Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αναζωογονεί την καθημερινότητά μας και βοηθά και εμάς τους ίδιους να νιώσουμε ηθική ικανοποίηση και ψυχική ανάταση.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη Αλληλεγγύη του Απόστολου Τζιτζικώστα,  έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κοινωνικές δομές και σωματεία, δίπλα στους πιο ευάλωτους πολίτες. Υποστηρίζει και ενισχύει αδιάλειπτα,τα Κοινωνικά Φαρμακεία και  Παντοπωλεία, τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, τα Κέντρα Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας,  τα Κέντρα Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Και θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον την υποστήριξή του σε αυτά, για μια κοινωνία δίκαιη, συμπεριληπτική και συνεκτική. Γιατί δεν υπάρχει ευημερία χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη. 

 

ΠΥΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δρ. Ιστορίας, 

Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας,

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Βέροιας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής