breaking news Νέο

Συναντήσεις Πυρινού Δημήτρη με Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας

  • Συναντήσεις Πυρινού Δημήτρη με Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας
  • Συναντήσεις Πυρινού Δημήτρη με Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας
  • Συναντήσεις Πυρινού Δημήτρη με Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας
  • Συναντήσεις Πυρινού Δημήτρη με Δημάρχους Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας

Στις συναντήσεις με τους Δημάρχους των τριών Δήμων της Ημαθίας, Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων και του προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το Δ. Αλεξάνδρειας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης έθεσε ως προτεραιότητες, την αγροτική οδοποιία, το αποχετευτικό και αρδευτικό δίκτυο σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου, τον παράλληλο αγωγό του Αλιάκμονα που θα εξυπηρετήσει αρδευτικά και το Δήμο Κίτρους, την κατασκευή κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο, την ανέγερση τρίτου Γυμνασίου και Λυκείου, και την κατασκευή νέας γέφυρας στον Π. Πρόδρομο.

Για το Δήμο Νάουσας ο Δήμαρχος Νίκος Καρανικόλας, πρόβαλε ως πρώτο σημαντικό έργο την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Έδεσσας και τη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό. Αναφέρθηκαν ως προτεραιότητες για την περιοχή, οι αναμορφώσεις πλατειών των κοινοτήτων, η προστασία και αξιοποίηση του ορεινού όγκου Βερμίου, και η ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων με κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρων.

Για το Δήμο Βέροιας ο Δήμαρχος Κώστας Βοριαζίδης ανέφερε ότι προέχει η χρηματοδότηση για τη μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του Τριποτάμου, η πυροπροστασία και φύλαξη των ορεινών όγκων του Βερμίου και των Πιερίων, η ασφαλτόστρωση του δρόμου Κωστοχωρίου Σελίου, και η προσθήκη ορόφου με τη συνολική αναβάθμιση του δημοτικού σχολικού κτιρίου του πρώην Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου, στο κέντρο της Βέροιας, προς αποσυμφόρηση των υπολοίπων.

Κοινό ζήτημα και για τους τρεις Δήμους αποτέλεσε ο εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, με συχνά και γρήγορα δρομολόγια, από και προς τη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας πλήθος επιβατών και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της οδικής κυκλοφορίας.

Σημειωτέον ότι στους σύγχρονους στόχους και προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής, είναι η ανάπτυξη διαδημοτικών συνεργασιών μεταξύ Δήμων, για γεωγραφικούς, οικονομικούς, εθνικούς ή άλλους λόγους. Τα οφέλη είναι πολλά και αφορούν κυρίως την κοινή διαχείριση έργων, διαχείρισης κρίσεων, προστασίας περιβάλλοντος και ανάδειξης πολιτιστικών και τουριστικών δικτύων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα έχει υλοποιήσει και υλοποιεί εκατοντάδες έργα υποδομών. Και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει με γοργούς ρυθμούς κάθε έργο που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.

 

 

ΠΥΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δρ. Ιστορίας

Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Βέροιας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ


Πυρινός-Βοργιαζίδης
Πυρινός-Καρανικόλας
Πυρινός

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής