breaking news Νέο

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι…

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι…

Δεν έχει τέλος το «ράλλυ της ακρίβειας» στη χώρα μας, φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές, που βλέπουν το μηνιαίο μισθό τους να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες ημέρες και…να καταφεύγουν σε αναζήτηση δανεικών!

Οι τιμές στην κυριολεξία τραβούν την ανηφόρα, με τους πολίτες να δυσκολεύονται σε αφάνταστο βαθμό να τις αντιμετωπίσουν, ενώ σε τρόφιμα, όπως ψωμί, ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, φέτα και λοιπά γαλακτοκομικά οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειωμό.

Και κοντά σ' όλα αυτά τα προϊόντα, έρχεται να προστεθεί και το ψωμί, που οι ιδιοκτήτες φούρνων προσπαθούν να συγκρατούν τις τιμές σε λογικά επίπεδα, για πόσο ακόμα όμως;

Όπως δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Βαζάκας, ιδιοκτήτης φούρνου, "το βλέπω δύσκολο να φθάσει στα 2 ευρώ η τιμή της φραντζόλας, αλλά μην το θεωρούμε και αδύνατον, διότι σε ανηφόρα βρίσκονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και των καυσίμων".

Βέβαια, ανάλογος είναι και ο προβληματισμός που υπάρχει και για τους ιδιοκτήτες φούρνων περιοχών της Ημαθίας. Πολύ περισσότεροόταν η τιμή στο αλεύρι αυξήθηκε από 7% εως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα,. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σακί το αλεύρι, που πριν από έναν χρόνο οι αρτοποιοί το έπαιρναν από 10 εως 11 ευρώ, ενώ σήμερα το παίρνουν 20 με 22 ευρώ".

 

Αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις...

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι το ψωμί και τα δημητριακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,6%, ενώ είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%, ενώ το χειρότερο είναι πως έχουν προαναγγελθεί και νέες αυξήσεις τον επόμενο μήνα (Οκτώβριο).

Τέλος, σημειώνεται οτι απο το Μάρτιο του 2022, η φραντζόλα των 350 γραμμαρίων κοστίζει από 0,90 ευρω εως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10Ε εως 1,30 ευρώ.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής