breaking news Νέο

Γιάννης Κελεσίδης : Ηλεκτρονική-ψηφιακή διακυβέρνηση ως εργαλείο επικοινωνίας δήμου –δημοτών

Γιάννης Κελεσίδης : Ηλεκτρονική-ψηφιακή διακυβέρνηση ως εργαλείο επικοινωνίας δήμου –δημοτών

Η ηλεκτρονική- ψηφιακή διακυβέρνηση, είναι σήμερα το υπέρτατο εργαλείο επικοινωνίας του Δήμου με τον Δημότη και τον επισκέπτη.

Ενημερώνει, διεκπεραιώνει, προειδοποιεί και διευκολύνει την επαφή με τον Δήμο και τις υπηρεσίες του και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η παρουσία στο γκισέ.

 

Πρωτεύον εργαλείο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι η ανάπτυξη συστήματος Γεωχωρικων πληροφοριών (GIS) όπου στον χάρτη του Δήμου τοποθετούνται σε επίπεδα ΟΛΕΣ οι πληροφορίες που τυχόν ενδιαφέρουν τους δημότες και τους επισκέπτες, μα κυρίως λειτουργεί σαν εργαλείο των υπηρεσιών του Δήμου για τον σωστό προγραμματισμό και την εποπτεία της καθημερινότητας.

 

Η συνολική διεπαφη Δήμου- Δημότη, προσφέρει άμεση (24/7) εξυπηρέτηση ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

 

Προσφέρει δυνατότητα ανάπτυξης του κοινωνικού πρόσωπου του Δήμου με εξυπηρέτηση στις ευπαθείς ομάδες η άτομα. Ενισχύει την Δημοκρατία και την συλλογικότητα στην λήψη των αποφάσεων, βελτιώνοντας την ποιότητα του έργου που παράγει ο Δήμος.

 

Το κράτος ψηφιοποιεί καθημερινά έναν τεράστιο όγκο πληροφορίας, τον διαθέτει στο διαδίκτυο και ο Δήμος μας πρέπει να ακολουθησει, εμπλουτίζοντας με τοπικό περιεχόμενο την προσπάθεια αυτή.

 

Εξωτερικεύει την καθημερινότητα και την διαδίδει ΑΜΕΣΑ σε κάθε γωνία του πλανήτη.

 

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη η μετατροπή του Δήμου μας σε ψηφιακό με βήματα σταθερά, οργανωμένα σε μακροχρόνια βάση και λειτουργώντας με επιμέλεια μέσα από ομάδα- τμήμα που ΑΜΕΣΑ πρέπει να δημιουργηθεί.

 

Όλη αυτή η πληροφορία θα επικοινωνείτε μέσα από τον επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του Δήμου, κάνοντας την ΧΡΗΣΤΙΚΗ, αρά επισκέψιμη και λειτουργική.

 

Με την ανάπτυξη των οπτικών ινών, τα πλακόστρωτα δρομάκια έχουν αντικατασταθεί από τεράστιες λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας με ασύλληπτες ταχύτητες μεταφοράς της πληροφορίας, την οποία πρέπει να πάρουμε και να επεξεργαστούμε.

 

Ο Γιάννης Κελεσίδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ΕΝΑ ΜΑΖΙ του Νικόλα Καρανικόλα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής