breaking news Νέο

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Δίχως εκπλήξεις η πρώτη φάση

Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Δίχως εκπλήξεις η πρώτη φάση

Επίσημη πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 το περασμένο Σαββατοκύριακο στην ΕΠΣ Ημαθίας με 12 παιχνίδια της πρώτης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνιών ομάδων με τα φαβορί να επικρατούν με σχετική ευκολία εκτος του ΓΑΣ Κοπανού που δυσκολεύθηκε με αντίπαλο την νεαρή ομάδα της Ακαδημίας της Βέροιας στο γήπεδο των Γεωργιανών.

Αμφίρροπο όπως εξάλλου αναμένονταν και το ντέρμπι του Φιλίππου Μελίκης με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων που διεξήχθη στην έδρα του πρώτου και τους φιλοξενούμενους τελικά να επικρατούν με 3-2 όπως αμφίρροπο ήταν και το παιχνίδι του Αχθου Αρούρη, με τα Λευκάδια στο γήπεδο της Μέσης που κρίθηκε στα πέναλτι και νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα (1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα 4-3 στα πέναλτι).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου επικράτησαν με σχετική ευκολία τα φαβορί.

Στο γήπεδο του Ζεργοχωρίου η Νάουσα πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο στο 26' με τον Λαμπρίτσιο και στο 60' με τον Παπαγεωργόπουλο νίκησε τον νεοφώτιστο στην Α' κατηγορία Ατλα με 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Στο γήπεδο της Μελίκης ο Φίλιππος προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ μόλις στο 3' με τον Λίπε με τους φιλοξενούμενους να απαντάνε στην επανάληψη με τρία τέρματα στο 51' με τον Φωτεινό, στο 57' με τον Μάρκο και στο 70' με τον Παπακωνσταντίνο.

Το τελικό 2-3 διαμόρφωσε στο 77' ο Παπαδόπουλος.

Εντυπωσιακή πρόκριση της Αλεξάνδρειας στο ΔΑΚ της πόλης επί της Βεργίνας την οποία κέρδισε με 7-0. Τα γκολ ένα ο Τσιρίδης (16'), δυο ο Λίτσι (55' και 71'), δυο ο Πιπιλιάρης Ι. (60' και 84'), ενα ο Αλμπανίδης (77') και ένα ο Δημόπουλος (78').

Με τοπ σκορερ τον Σαρκατζή που πέτυχε τέσσερα τέρματα (1', 31', 57' και 63'), ο Αγιος Γεώργιος νίκησε στο γήπεδό του την Συκιά με 8-1 και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση (τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Σουγκάρης (50'), Ντρίζι (61'), Καρυπίδης (72'), Μπακαλίδης (80') και για τη Συκιά σκόραρε ο Κοκκαλιάρης (79').

Δύσκολη πρόκριση πέτυχε ο Κοπανός με αντίπαλο την Ακαδημία της Βεροιας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκα στο 77' με τον Γατουρτζίδη με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 82' με γκολ του Τσανασίδη. Την νίκη και την πρόκριση στο Κοπανό έδωσε ο Γιαμαλίδης στο 89'.

Ανετη νίκη και του Διαβατού που προηγήθηκε με 3-0 χάρις στα τέρματα που πέτυχαν ο Μπαλάφας στο 10', ο Χατζηγεωργίου στο 27 και ο Τσιφλίδης στο 50'. Το Παλαιοχώρι μείωσε με το Χατζόπουλο στο 90'.

Με γκολ του Χολέβα στο 30' και του Γκουγκούτα στο 64' η Πατρίδα νίκησε 2-0 την Επισκοπή και προκρίθηκε στην επομενη φάση του κυπέλλου.

Στα πέναλτι κρίθηκε το παιχνίδι του Αχθου Αρούρη με τα Λευκάδια αφου η κανονική διάρκεια του και η παράταση έληξαν ισόπαλοι 1-1. Στο σκορ προηγήθηκε ο Αχθος Αρούρης με τον Λουκίδη στο 53' με τα Λευκάδια να ισοφαρίζουν με γκολ του Αμανατίδη στο 55'.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Αχθος Αρούρης πιο εύστοχος προκρίθηκε με 4-3.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαβατός - Παλαιοχώρι       3-1

Ασώματα - Ολυμπιακός Ν. 0-8

Ακαδημία Β. - Κοπανός      1-2

Ραχιά - Σταυρός         0-5

Καβάσιλα - Αγ. Βαρβάρα    7-0

Πατρίδα - Επισκοπή  2-0

Αλεξάνδρεια - Βεργίνα        7-0

Αγ. Γεώργιος - Συκιά 8-1

Καψόχωρα - ΑΕ Ποντίων   6-0

Αχθος Αρούρης - Λευκάδια         1-1 (4-3 πεν.)

• Οι νικητές μαζί με την ΒΕΡΟΙΑ, την Αγία Μαρίνα, το Μακροχώρι και ο Αχιλλέας Νάουσας, προκρίνονται στην επόμενη φάση

• Τα γκολ της νίκης της Θύελλας Σταυρού πέτυχαν οι Παπαδόπουλος (35', 63', 80'), Τσίλης (61'), Μουταφίδης (85')


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής