breaking news Νέο

Ν.Νατζμέ : «Οι εργαζόμενοι και στο νομό μας, έτριψαν στα μούτρα της κυβέρνησης και του υπουργού, κ. Γεωργιάδη, αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που τους γυρίζει στο μεσαίωνα»

Ν.Νατζμέ : «Οι εργαζόμενοι και στο νομό μας, έτριψαν στα μούτρα της κυβέρνησης και του υπουργού, κ. Γεωργιάδη, αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που τους γυρίζει στο μεσαίωνα»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», την Παρασκευή 22/9.

Στην αρχή αναφέρθηκε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σε Ημαθίας, τονίζοντας : «Η απόφασή μας αυτή πατά στις ανάγκες των εργαζόμενων του νομού. Απαντά στα προβλήματά τους, τα εργασιακά, τα όσα συμβαίνουν στους χώρους εργασίας. Οι εργαζόμενοι βρίσκουν ένα αποκούμπι, ένα στήριγμα που εκφράστηκε και με την απεργία στις 21/9, όπου μας έπαιρναν εργαζόμενοι και από την Αλεξάνδρεια, ρωτώντας αν μας καλύψει το Εργατικό Κέντρο. Χρειαζόταν ο νομός ένα τέτοιο όπλο, ένα σημείο οργάνωσης του αγώνα, διότι τα υπόλοιπα δύο εργατικά κέντρα σε Βέροια και Αλεξάνδρεια θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και στην ανάγκη ν’ αναπτυχθεί ο αγώνας των εργαζόμενων του νομού μας, βρίσκονται πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στις 21/9, όπου συντάχτηκαν με τη ΓΣΕΕ, η οποία δεν πήρε καμία απόφαση απεργιακή. Θεωρούμε πολύ σημαντική εξέλιξη για το νομό το να έχουμε ένα Εργατικό Κέντρο αγωνιστικό, ενώ όσον αφορά το όνομα «Γιώργος Βουτυράς», ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, που δολοφονήθηκε το 1946 και θέλαμε έτσι να τον τιμήσουμε».

Σχετικά με την πανελλαδική κινητοποίηση στις 21/9 υπογράμμισε : «Οι εργαζόμενοι και στο νομό μας έτριψαν στα μούτρα της κυβέρνησης και του υπουργού, κ. Γεωργάδη, αυτό το νομοσχέδιο- έκτρωμα, που γυρίζει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα. Μαζί με την προπαγάνδα στα ΜΜΕ, που μας καλεί ουσιαστικά  να σκεφτούμε με το κεφάλι προς τα κάτω, λέγοντάς μας ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι για το καλό σας, δίνοντας την ελεύθερη επιλογή να είμαστε σκλάβοι. Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ότι δεν το δέχονται, δεν τρώνε κουτόχορτο. Δεν θα επιτρέψουμε, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες να ζήσουμε πολύ καλύτερα, να σου λένε να δουλεύεις 13 ώρες δουλειάς, Σάββατα, Κυριακές στον κλάδο των τροφίμων. Δεν μπορεί ο κόσμος να δεχτεί αμάσητο αυτό που έγινε με τις τριετίες, μία πρόκληση απίθανη, που σε μία νύχτα εξαφάνισαν 10 χρόνια δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον για ειδικότητες όπως είναι οι εποχικοί στα διαλογητήρια, που 150 ένσημα το χρόνο θα χρειαστούν 6 χρόνια, για να πάρουν τριετία, αφού τους έχουν κλέψει, ό,τι τους έχουν κλέψει. Αυτά όλα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα, που συναντήσαμε στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν το νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν σε Βέροια και Νάουσα και από το δημόσιο τομέα και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα, γιατί ενιαία θα πρέπει να υπάρχει η αγωνιστική απάντηση. Είναι ένα ξεκίνημα αγωνιστικών διεκδικήσεων, που θα πρέπει να βρει αντίκρισμα και στους χώρους δουλειάς. Εμείς θέλουμε τους νόμους να τους καταργούμε και στην πράξη, στους χώρους δουλειάς. Αυτά εκφράστηκαν σε ένα βαθμό στις κινητοποιήσεις στις 21/9».

Τέλος αναφέρθηκε στις καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες υποστηρίζοντας ότι «έχουμε ένα κράτος εχθρικό, με αποκορύφωμα το έγκλημα με τις πλημμύρες», καθώς και στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε με δύο φορτία με είδης ανάγκης, κάτι που θα επαναληφθεί και στις 23/9 με αποστολή και ανθρώπων να βοηθήσουν εκεί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής