breaking news Νέο

Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ, νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατώντας με ποσοστό 56,7% έναντι της αντιπάλου του Εφη Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε το 43,96%, στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ο νέος πρόεδρος συναντήθηκε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα  στη Βουλή και συνομίλησε μαζί του για μιάμιση ώρα, προτού αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου. «Είμαι εδώ για να διατηρήσω ζωντανή την παρακαταθήκη του» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δε συμφέρει κανέναν μία «πυρηνική έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, με απόφαση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης. Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ, Γιώργο Παντελάκη, ο κ. Κασσελάκης έχει τις τελευταίες ώρες διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με κομματικά στελέχη αλλά και στενούς συνεργάτες που βρέθηκαν κοντά του όλο το προηγούμενο διάστημα. Μαζί του έφτασε το μεσημέρι ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Μεταξύ άλλων έχει συναντηθεί με τους δύο γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη ενώ είχε συνάντηση και με τον Χάρη Μαμουλάκη Στην Κουμουνδούρου τις τελευταίες ώρες βρέθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τα πρόσωπα που αναμένεται να έχουν ρόλο κλειδί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του και αναμένεται να βρίσκονται στην ομάδα κρούσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μεταξύ των βασικών συνομιλητών του κυρίου Κασσελάκη είναι οι Ευάγγελος Αποστολάκης, Νίκος Παππάς, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας και Δώρα Αυγέρη. Πολύ κοντά στην υποψηφιότητά του κυρίου Κασσελάκη ήταν και ο Θάνος Μωραΐτης, ο Πέτρος Παππάς και ο Θανάσης Οικονόμου. Πέραν των κεντρικών πολιτικών στελεχών κομβικό ρόλο θα έχουν ο Μάρκος Χατζησάββας ο οποίος συνεργάστηκε και ήταν δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Από την αρχή ήταν δίπλα στην υποψηφιότητα του και η 30η υπογραφή για να καταθέσει αυτή την υποψηφιότητα και ο Γιάννης Βουλγαράκης.

Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και νέα δεδομένα στον χώρο της κεντροαριστεράς, σηματοδοτεί η επικράτηση του νεοεμφανιζόμενου στην ελληνική πολιτική σκηνή Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Και καθώς η ενότητα του κόμματος αποτελεί ένα από τα κορυφαία διακυβεύματα για τον νέο αρχηγό, ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα, απερχόμενο πρόεδρο και επί 14 συναπτά έτη φυσικό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην ανάγκη συνοχής του χώρου την επόμενη μέρα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής