breaking news Νέο

Δ.Χαραλαμπίδου : «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο»

Δ.Χαραλαμπίδου : «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο»

Τη Βέροια επισκέφθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, υποψήφια περιφερειάρχης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, την Τρίτη 28/9.

Νωρίτερα περιόδευσε στην πόλη, επισκέφθηκε τη, λαϊκή αγορά και τα καταστήματα συνομιλώντας με τους πολίτες.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε (Λόγια σταράτα/ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 Αλέκος Χατζηκώστας) τόνισε τα εξής:

Πόσο «θωρακισμένη» είναι η περιφέρεια σε πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.;

«Οι φωτιές στη Ρόδο, η καταστροφή του δάσους της Δαδιάς και οι μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία , έδειξαν ότι ο κίνδυνος της κλιματικής κρίσης είναι υπαρκτός. Και απέδειξε όλα όσα λέγαμε εμείς στο περιφερειακό Συμβούλιο ότι όλη η χώρα και η περιφέρεια είναι ανοχύρωτη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων. Και αυτό γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα που υπάρχουν στην περιφέρεια- και που είχαμε συντηρήσεις λόγων καιρικών φαινομένων όχι ανάλογων με τη Θεσσαλία- είναι έργα 40 και 50 χρόνων και μόνο η συντήρησή τους δεν αρκεί. Χρειάζεται νέος ανασχεδιασμός όλων των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης».

Ποιος είναι ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών;

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές α’ και β’ βαθμού πάντα είχαν και πολιτικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο διάστημα και γι’αυτές τις εκλογές η κυβέρνηση της Ν.Δ επέλεξε να δώσει χρίσματα και στους 13 περιφερειάρχες της επιλογής της με αποτέλεσμα να πάρουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Επομένως έχουν πολιτική σημασία, δεν περιορίζονται μόνο στο ποια διοίκηση θα εκλεγεί αλλά έχουν και έντονο πολιτικό συμβολισμό».

Με ποιους στόχους πηγαίνετε στις εκλογές; Γιατί καλείτε τον κόσμο να σας ψηφίσει;

«Θέλουμε αρχικά να θυμίσουμε ότι ο δικός μας συνδυασμός όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφραζε τις αγωνίες, τα βάσανα, τους προβληματισμούς των πολιτών της περιφέρειας . Φέραμε τη φωνή των κινημάτων- με εξαίρεση την περίοδο της πανδημίας και του εγκλεισμού- μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε και τώρα. Σ’αυτές τις εκλογές θα έχουμε τη εφαρμογή ενός αντιδημοκρατικού κατήφορου που επέβαλε η Ν.Δ και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βάζοντας πλαφόν 3% για τη εκλογή μίας παράταξης μέσα στα Δ.Σ και Π.Σ. Έγινε για να στερήσει τη δυνατότητα στις φωνές της ριζοσπαστική αριστεράς, της οικολογίας, των κινημάτων να εκφράζονται μέσα σ’αυτά. Επομένως έχουμε δύο στόχους. Να ξεπεράσουμε το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% και να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο» .

 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νομού Ημαθίας είναι οι εξής :

Καρανικόλα Στέλλα, Μελισσοκόμος-Ιδιωτική Υπάλληλος

Κούγκας Θεμιστοκλής (Θέμης), Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης

Μπεναντίκοβα Λούτσιε (Λουκία),  άνεργη

Ορφανίδης Βασίλης, Οικονομολόγος

Ορφανίδης Κώστας,  Αγρότης

Φαρμάκης Κώστας, Οινοποιός


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής