breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται διέξοδος για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης σε δημόσιους φορείς για όλους τους φοιτητές.

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται διέξοδος για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης σε δημόσιους φορείς για όλους τους φοιτητές.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής, Τάσος Μπαρτζώκας, έλαβε γνώση της αδυναμίας που είχαν οι δημόσιοι φορείς, να δέχονται φοιτητές που επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους, εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

 

Μετά από σχετική επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής, με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, έθεσε και ο ίδιος το θέμα προκειμένου να δοθεί λύση.

 

Σε τελευταία επικοινωνία που είχε ο Τάσος Μπαρτζώκας με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, με ικανοποίηση ενημερώθηκε, ότι έχει συμπεριληφθεί διάταξη που λύνει το πρόβλημα και πρόκειται να έρθει προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη, 04/10/2023, στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» .

 

Όπως προκύπτει από τη νέα ρύθμιση, επιτρέπεται οι φοιτητές να πραγματοποιούν πρακτική άσκηση για τα ακαδημαϊκά έτη 2022-2023 και 2023-2024 υπό το προηγούμενο νομικό καθεστώς. Επομένως, λύθηκε το σημαντικό πρόβλημα που είχε προκύψει και δημιουργούσε δυσκολίες, τόσο στους φοιτητές, όσο και σε φορείς, όπως δημόσια Νοσοκομεία, που αδυνατούσαν να προσλάβουν φοιτητές για την πρακτική τους.

 

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, η έμπρακτη προσήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα στην προσπάθεια, να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής