breaking news Νέο

Πότε θα σταματήσει ο κατήφορός τους ; - Γράφει ο Κακαφίκας Γιώργος

Πότε θα σταματήσει ο κατήφορός τους ; - Γράφει ο Κακαφίκας Γιώργος

Δε πάει να καίγεται η χώρα …

Δε πάει να πνίγεται ο κόσμος …

Δε πάει να υποφέρει ο λαός από την φτώχεια και την ακρίβεια …

Δε πάει να κάνει ο Μητσοτάκης θεσμικά πραξικοπήματα, να παραβιάζει το σύνταγμα καταργώντας τις ανεξάρτητες αρχές …

Δε πάει να τους αποδοκίμασαν με τον πιο ηχηρό τρόπο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές …

Αυτοί το … χαβά τους !! Οργάνωσαν το Σαβ/κο 30/9 και 1/10 πανελλαδική συνδιάσκεψη !! Στους «Ομπρελίστες» αναφέρομαι. Μπορεί ορισμένοι από αυτούς να απόκτησαν μια επιστημονική διατριβή, άλλοι κάποια θεωρητική κατάρτιση, όμως βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα. Αν η θεωρία δεν «πατά» στην πραγματικότητα καταλήγει σε ουτοπία, περιπλανάται στον λαβύρινθο των αναζητήσεων και εν κατακλείδι τόσο το  χειρότερο για την πραγματικότητα !!

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος και αυτοί οργανώνουν πανελλαδική συνδιάσκεψη, για να συζητήσουν ΤΙ ;;  

Πως θα στήσουν την αντιπολίτευση στη νέα ηγεσία, πως θα οργανώσουν το νέο «αντάρτικο» μέσα στο κόμμα και την υπονόμευση του νέου πρόεδρου, πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν σαν «κόμμα μέσα στο κόμμα» ;

Δεν κατάλαβαν ότι  οι «βαθυστόχαστες» αναλύσεις τους, βρήκαν «τοίχο» στην απαίτηση των δεκάδων χιλιάδων μελών να ξεφύγουν απ’ αυτήν τη χρόνια παθογένεια μιας αδιέξοδης θεωρίας. Δεν συνειδητοποίησαν πόσο ισχυρή ήταν η θέλησή τους να ξεφύγουν από την  αρρωστημένη κατάσταση που σέρνονταν τα τελευταία χρόνια, ώστε να προτιμήσουν να εμπιστευθούν  έναν άγνωστο νεαρό που δυνητικά έδινε κάποια ελπίδα. Πως προτίμησαν να πορευτούν στο άγνωστο με «βάρκα την ελπίδα», παρά να εμπιστευτούν έμπειρα στελέχη βγαλμένα από την κομματική γραφειοκρατία. Προτίμησαν έναν άγνωστο νεαρό  από την κοινωνία, «ουρανοκατέβατο» όπως τον αποκαλούν, από άτομα του κομματικού «σωλήνα» !!  Ότι δεν μπόρεσε να κάνει ο Τσίπρας – δεν γνωρίζω το γιατί – το έκανε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σπάζοντας το απόστημα για να προχωρήσει  υγιής ο οργανισμός.

Και όμως αυτό το «απλό» ξέφυγε από τα ραντάρ των αναλύσεων τους. Αντί μιας ειλικρινούς αυτοκριτικής, ενός εποικοδομητικού αναστοχασμού, αντί να δουν τα αίτια της ολοκληρωτικής απαξίωσής τους αυτοί θέλησαν να πορευτούν στην ίδια «πεπατημένη» !!! Αντιπολίτευση, κλεφτοπόλεμο, υπονόμευση της ηγεσίας ! Στο ίδιο έργο θεατές !! Μέχρι  τώρα κινούνταν στα παρασκήνια, «κρύβονταν» στις πλάτες του Τσίπρα όπου εξύφαιναν τα σχέδια τους και τώρα που βγήκαν στο προσκήνιο φάνηκε το πραγματικό τους πρόσωπο και πιο πολύ η δύναμη τους, μάλλον η έλλειψη αυτής.

Από την Κυριακή με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων και την καθαρή νίκη του νέου προέδρου αντί να τον συγχαρούν – μόνο η συνυποψήφια του τηλεφώνησε  –  οι «πούροι» αριστεροί ξεκίνησαν την αποδόμηση του. Και στα αστικά κόμματα οι αντίπαλοι δίνουν μία περίοδο χάριτος, εδώ κάποιοι ξεχάσανε και την αστική τους ευγένεια ! Και πρώτος έσυρε το «χορό» ο επικεφαλής της ομάδας με την ακατανόητη δήλωση … περί της αριστεράς που είναι στα δύσκολα … Πότε  ο ίδιος γνώρισε τα δύσκολα  και πότε ένοιωσε τα αδιέξοδα ;; Πότε έζησε τη στιγμή που να μην μπορεί να πληρώσει το νοίκι, να μη μπορεί να σπουδάσει τα παιδιά του, να δυσκολεύεται να συντηρήσει την οικογένεια του, να κυνηγιέται από το καθεστώς ; Αυτές είναι οι δυσκολίες, αυτά θέλει να λύσει ο κόσμος της αριστεράς και είδε ότι με «ανταρτοπόλεμο» μέσα στο κόμμα δεν πρόκειται ποτέ να το πετύχει. Διαπίστωσε αυτός ο κόσμος ότι αν με την ίδια ζέση γίνονταν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη δεν θα υπομέναμε τόσες  καταστροφικές πολιτικές.

            Δεν άργησε να πάρει την σκυτάλη ο Φίλης που μίλησε  - άκουσον άκουσον – για ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ και ύφος  ΤΡΑΜΠ ! Και αυτός θεωρείται στέλεχος του κόμματος με τέτοια εικόνα για τον πρόεδρο του ! Δεν είναι πιο έντιμο και αξιοπρεπές να αποχωρήσει ; Αμ ο άλλος , ο καταστροφέας του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν γραμματέας, που είπε δεν τον εκφράζει ο νέος πρόεδρος. Γιατί κάθεται και δεν φεύγει και αυτός. Προς τι αυτή η αντινομία ! Να θυμίσω στον Βούτση και τον Δρίτσα που κρατάνε σφικτά το αριστερόμετρο, τις τροπολογίες την τελευταία νύχτα πριν κλείσει η Βουλή το 2019 που ευνοούσαν συγγενικά τους πρόσωπα και αναρωτιέμαι αν αυτά συνιστούν αριστερή πραχτική !!

Κάτι ανάλογο συμβαίνει  και στα κομματικά μέσα ενημέρωσης. Ξεσάλωσε ο Σβέρκος στον 105,5 και ακόμα δεν έδωσε πειστική απάντηση γιατί έφυγε μία αξιόλογη και έγκριτη δημοσιογράφος η Βούλα Κεχαγιά από την εκπομπή, που ξεκίνησαν μαζί  από την αρχή της σαιζόν. Γιατί παραμένει όταν στην εκπομπή του στις 25/9 εξομοίωνε τον πρόεδρο με τον Μητσοτάκη ; Δεν πάνε παρακάτω  ο Πετρόπουλος και ο Τσέκερης, που τις αναρτήσεις τους στο fb θα ζήλευε η «ομάδα αλήθειας» της Ν.Δ. Αν διαφωνείτε τόσο κάθετα γιατί κάθεστε ; Δεν μου περνάει από το νου ότι δεν θέλετε να αποχωριστείτε τη σιγουριά της καρέκλας σας …

Δυστυχώς ο κατάλογος είναι μεγάλος και πρέπει κάποτε να μπει τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να ανατραπεί το καθεστώς που βιώνει η χώρα μας όταν με τις πρακτικές τους οδηγούν την αξιωματική αντιπολίτευση σε αποσύνθεση, μέχρι που γίνεται και χλεύη της κυβέρνησης. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Αν θέλετε να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας μας στοιχηθείτε πίσω από την νέα ηγεσία, δώστε της έναν αξιόλογο χρόνο πίστωσης, αλλιώς η καλλίτερη προσφορά σας στην αριστερά είναι να αποχωρήσετε και να αφήσετε απερίσπαστους τους υπόλοιπους να προχωρήσουν. Δώστε τέλος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ’ αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση για να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα στο πρόσωπο του λαού μας.

 

03 / 10 / 2023

Κακαφίκας Γιώργος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής