breaking news Νέο

Θανάσης Αγαπητός : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι το μακρύ χέρι του κράτους, λειτουργούν υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις»

Θανάσης Αγαπητός : «Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι το μακρύ χέρι του κράτους, λειτουργούν υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε ο Θανάσης Αγαπητός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία. ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», την Τετάρτη 4/10

Μιλώντας για τις πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το συνδυασμό, τόνισε : «Είναι ένας συνδυασμός που παρεμβαίνει εδώ και 3 τετραετίες στην περιφέρεια, με εκλεγμένο εκπρόσωπο στο περιφερειακό συμβούλιο. Να σημειώσω ότι σε μας υπάρχει η λογική της αντικατάστασης των εκπροσώπων μας στα συμβούλια. Είμαστε στη λογική να εναλλάσσονται αυτοί που μας εκπροσωπούν γιατί είναι πιο δημοκρατικό αλλά και έτσι αποκτούν πιο πολλοί εμπειρίες. Είναι ένας συνδυασμός που εκπροσωπεί τη ανεξάρτητη, αντικαπιταλιστική αριστερά. Δεν θέλουμε να ταυτιστούμε με κάποιο πολιτικό κόμμα. Υπάρχει φυσικά η αντιστοίχηση π.χ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ κλπ. Θέλουμε ότι κινείται στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τα κινήματα που υπάρχουν, να έχουν μέσω της δικής μας εκπροσώπησης να έχουν φωνή, να προβάλλουν όλα αυτά που διεκδικούν».

Σχετικά με τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών υπογράμμισε : «Είναι άκρως πολιτικές οι εκλογές.  Για παράδειγμα η Ν.Δ δίνει το χρίσμα στους 13 υποψήφιους στις περιφέρειες. Αυτό που ονόμαζαν παλιά τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει πια. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι το μακρύ χέρι του κράτους, λειτουργούν υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις. Και μάλιστα συχνά πρωταγωνιστούν , παίρνουν και τις πρωτοβουλίες για να περάσουν πιο αντιδραστικά μέτρα γιατί είναι πιο εύκολο να το περάσουν σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα το κομμάτι με τις εργασιακές σχέσεις, στο να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, αλλά να δίνονται όλα σε εργολάβους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κλπ. Στην περιφέρεια βλέπουμε μόνο εργολαβίες και δίμηνες συμβάσεις. Είναι οι μόνοι που κερδίζουν, τα έργα υποβαθμισμένα και μη ελεγχόμενα. Η εμπειρία μας παράλληλα δείχνει ότι σε επίπεδο περιφέρειας ότι επιβάλλει η κυβέρνηση, διαχρονικά, εφαρμόστηκε χωρίς παρέκκλιση. Π.χ οι προϋπολογισμοί είναι ότι επιβάλλει η κεντρική διοίκηση και Ε.Ε. τα έργα είναι αυτά που άλλοι αποφασίζουν και όχι αυτά που θα μπορέσουν ν’ αντιμετωπίσουν τα φυσικά φαινόμενα π.χ αντιπλημμυρικά-αντιπυρικά , καλύτερη υγεία, παιδεία κλπ.».

Αναφορικά με τις θέσεις-στόχους του συνδυασμού σημείωσε : «Θα πρέπει να αμφισβητηθεί  όλο αυτό που έχει επιβληθεί σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας . Ν’ αμφισβητήσουμε τη φτώχεια, την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, ν’ αμφισβητήσουμε ότι όταν υπάρχει κάποιο φυσικό φαινόμενο εμείς θα είμαστε τα θύματα, να αμφισβητήσουμε ότι τα σχολεία θα είναι σ’αυτήν την άθλια κατάσταση, να αμφισβητήσουμε ότι τα δημόσια νοσοκομεία θα κλείνουν για να σπρώχνονται οι πολίτες στα ιδιωτικά κ.α Να αμφισβητήσουμε όλο αυτό που κάνει μαύρη τη ζωή μας και να παλέψουμε ώστε η Κ. Μακεδονία να γίνει ένας τόπος που να κρατά τους κατοίκους του και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, γιατί ως περιοχή ο πληθυσμός της μειώνεται δραματικά. Επίσης χρειάζεται αγώνας για να προστατευτεί το περιβάλλον από π.χ τα φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, ανοίξουν οι βιομηχανίες ζάχαρης κ.α. Φτάνει πια στα διλλήματα που βάζει η κυβέρνηση και η διοίκηση Τζιτζικώστα και να απαιτήσουμε να μπουν μπροστά οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας για να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Ο κόσμος να ξεπεράσει τους αντιδημοκρατικούς φραγμούς που του βάζουν, να στηρίξει τις φωνές που ήταν συνέχεια στους δρόμους , που πάλεψαν κοντά του για τα δικά του ζητήματα και προβλήματα όπως ο ίδιος τα έχει αναδείξει και να στείλει τον συνδυασμό μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο για να ταράξει τα ήρεμα-ήσυχα νερά. Για να είναι η φωνή του αγωνιζόμενου λαού» .


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής