breaking news Νέο

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ… -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ…  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Οι τρέχουσες αιματηρές εξελίξεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και το Ισραήλ δεν είναι ούτε αιφνιδιαστική εξέλιξη ούτε κεραυνός εν αιθρία.

Η νέα ανάφλεξη των συγκρούσεων, η οποία απειλεί να τυλίξει στις φλόγες συνολικότερα τη Μέση Ανατολή, είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος, η οποία διαιωνίζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους. Η επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ τελικά όμως στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού.

Οι διάφοροι... «αλληλέγγυοι» (σε πολιτικό επίπεδο Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α) με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο επιχειρούν να συσκοτίσουν ακριβώς αυτήν την πραγματικότητα.

Εδώ και 16 χρόνια, οι περίπου 2,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν έναν απάνθρωπο αποκλεισμό, σε έναν θύλακα περίπου 340 τ.χλμ. Η ζωή στη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, όπως αποκαλείται συχνά η Γάζα, είναι γεμάτη στερήσεις, με ηλεκτρικό ρεύμα 4 ή 5 ώρες σε ένα 24ωρο, με ακάθαρτο τρεχούμενο νερό 3 ώρες τη μέρα, με την ανεργία να μαστίζει το 40% του πληθυσμού...

Στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η πολυετής κλιμάκωση της κατοχικής βίας από τον ισραηλινό στρατό και τους Εβραίους εποίκους γίνεται ολοένα και χειρότερη.Μόνο από την αρχή του χρόνου και πριν από τη νέα ανάφλεξη, πάνω από 220 Παλαιστίνιοι βρήκαν τον θάνατο από ισραηλινά πυρά, ανάμεσά τους δεκάδες έφηβοι και παιδιά. Χιλιάδες είναι οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε άθλιες συνθήκες.

Στην ημερήσια διάταξη είναι οι πολυήμεροι αποκλεισμοί ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών και πόλεων, οι έφοδοι του κατοχικού στρατού σε σπίτια αμάχων για έρευνες «υπόπτων», οι συλλήψεις εφήβων και παιδιών. Τα παραπάνω συμπληρώνονται από το γκρέμισμα σπιτιών οικογενειών Παλαιστινίων από τις μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού, στο πλαίσιο της απάνθρωπης τακτικής συλλογικής τιμωρίας που εφαρμόζουν οι κατοχικές αρχές ενάντια σε Παλαιστίνιους μαχητές.

Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται και επεκτείνονται οι εποικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, υψώνονται τεράστια τείχη - φράχτες, στήνονται «φυλάκια ελέγχου», εγκλωβίζοντας τους Παλαιστίνιους στην ίδια τους τη γη. Με τις πλάτες του ισραηλινού κράτους, αυξάνονται τα πογκρόμ και οι επιθέσεις από Εβραίους εποίκους, οι οποίοι καίνε ή κλέβουν τους ελαιώνες Παλαιστινίων και κατάσχουν με το έτσι θέλω παλαιστινιακή γη, επιτίθενται σε παλαιστινιακά χωριά.

Απέναντι στην κατοχική βαρβαρότητα, ο Παλαιστινιακός λαός παλεύει για ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επαναπατρισμό των προσφύγων και των απογόνων τους. Ο δίκαιος αυτός αγώνας έχει απέναντί του τις ΗΠΑ, την ΕΕ και όλους τους συμμάχους του Ισραήλ.

Κόντρα σε όσους καλούν σε «αλληλεγγύη» με το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, απέναντι στους διάφορους θιασώτες των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ο ελληνικός λαός, αλλά και κάθε λαός της Γης, έχει κάθε λόγο να σταθεί ακόμα πιο αποφασιστικά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού του σύγχρονου Δαυίδ, ενάντια στον Γολιάθ και στον αγώνα του για ελεύθερη πατρίδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής