breaking news Νέο

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την ανάγκη γενναίας αύξησης της κρατικής επιχορήγησης στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας προκειμένου να υπερβεί τις οικονομικές της δυσχέρειες και να ξαναπεράσει σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, ζήτησε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Για το συγκεκριμένο μάλιστα μείζον ζήτημα, ο κ. Τσαβδαρίδης επισκέφθηκε χθες (11 Οκτωβρίου) τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας όπου και είχε διεξοδική συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Αντώνη Γκαλίτσιο και τη Βιβλιοθηκονόμο κα Ασπασία Τασιοπούλου, τους οποίους και ενημέρωσε για τις ενέργειές μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης της Βιβλιοθήκης από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως εξάλλου τόνισε ο Βουλευτής και στην Ερώτησή του, είναι αναμενόμενο να προκαλεί εύλογη ανησυχία στο ευρύ βιβλιόφιλο κοινό της πόλης αλλά και στους πολίτες της Ημαθίας, καθώς τα προβλεπόμενα ποσά δεν καλύπτουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης του διαρκώς αυξανόμενου κοινού, συντήρησης των εγκαταστάσεών της και ανάπτυξης νέων καινοτόμων υπηρεσιών.

Υπογραμμίζει δε ότι η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, βραβευμένη το 2010 από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates ως η καλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο, πλήρως ανακαινισμένη αλλά και εξοπλισμένη με σύγχρονα φωτοβολταϊκά συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι απαραίτητο να συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα σωστής λειτουργίας, χριστής διαχείρισης αλλά και επιδραστικότητας στους χιλιάδες επισκέπτες της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής