breaking news Νέο

Η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Κίνας στο επίκεντρο της Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

  • Η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Κίνας στο επίκεντρο της Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα
  • Η ενίσχυση του διμερούς εμπορίου Ελλάδας - Κίνας στο επίκεντρο της Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

Με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κύριο Σιάο Τζουντσένγκ συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΕΣΕΕ, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα.  

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών εμπορικών gεπιχειρήσεων στη συνεχώς αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά καθώς και η περαιτέρω προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στις κινεζικές επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες στη χώρα μας και σε ολόκληρο το οικοσύστημα του Ελληνικού επιχειρείν, με στόχο το αμοιβαίο επιχειρηματικό και οικονομικό όφελος.

Ο κ. Τζουντσένγκ  τόνισε πως οι μακρόχρονες φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας δημιουργούν συνεχώς νέες ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Υπενθύμισε πως από το 2006 Ελλάδα και Κίνα έχουν συνάψει μία «Ολοκληρωμένη Στρατηγική Εταιρική Σχέση» και υπογράμμισε την ανάγκη και τη δυνατότητα να στήνονται διαρκώς «γέφυρες» στους δυναμικούς κλάδους, ώστε να αυξάνονται τα οφέλη που απορρέουν από αυτή τη σχέση.

Ο κ. Καρανίκας εστίασε στο κομβικό ρόλο του ελληνικού Εμπορίου ως επιταχυντής της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και στη σημαντική συμβολή του στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Σημείωσε πως οι ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να προσδοκούν μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Κίνας, εφόσον εκμεταλλευτούν τη χρήση των νέων ψηφιακών εργαλείων marketing και πωλήσεων και λειτουργώντας συνεργατικά με τους άλλους μεγάλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο Τουρισμός και η Αγροδιατροφή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στελέχη του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ με επικεφαλής την Επιστημονική Διευθύντρια κα Βάλια Αρανίτου παρουσίασαν στον κινέζο Πρέσβη τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Ελληνικού Εμπορίου καθώς και το ρόλο του Ινστιτούτου στη διαμόρφωση και επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων της ΕΣΕΕ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μίας τακτικής μεταξύ τους συνεργασίας, με ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε όλα τα θέματα που μπορούν να προωθήσουν τις εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας – Κίνας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής